ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

Υλικά

1 συσκευασία σφολιάτα

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

3-4 μπαχάρια

½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 ποτηράκι λευκό κρασί

4 μελιτζάνες σε κυβάκια

ελαιόλαδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 αυγά

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπαχάρι, το μείγμα μπαχαρικών, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο, σε δυνατή φωτιά.

Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 15' περίπου, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του (αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε μισή συσκευασία ντομάτα κονκασέ).

Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, αλατισμένες, μέχρι να μαλακώσουν.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά τον κιμά και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα ενώνουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα αυγά, το τυρί και πιπέρι και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, αφήνοντας στην κάτω πλευρά το χαρτί της συσκευασίας. Μπορούμε να βάλουμε όλη τη γέμιση σε ένα ρολό ή να φτιάξουμε δύο, πιο λεπτά. Απλώνουμε στο φαρδύ μέρος τη γέμιση και με τη βοήθεια του χαρτιού τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.

Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με ελαιόλαδο και βάζουμε τα ρολά έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους.

Τα ραντίζουμε με νερό, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45' περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Tip

Γίνεται και με κουρού ή φύλλο κρούστας. Για να βγει το ρολό μας "γυαλιστερό", το αλείφουμε πριν το ψήσουμε με μείγμα από 1 αυγό, 2 κ.σ. νερό και 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο.

Επίσης...

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.