ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κεφτεδάκια από Φακές

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΠΟ ΦΑΚΕΣ

Υλικά

200 γρ. κόκκινες αποφλοιωμένες φακές

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο

1 κ.γλ. σκόνη κάρι

1 κ.γλ. κύμινο

4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

5 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο

1 αυγό

1 φλιτζάνι αλεύρι

σπορέλαιο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε τις φακές, χωρίς να τις αλατίσετε, σε 2 φλιτζάνια νερό για 8'-10' περίπου ή μέχρι να στεγνώσουν (οι κόκκινες αποφλοιωμένες φακές χρειάζονται ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος).

Όταν κρυώσουν, βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κάρι, το κύμινο, τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό και το τριμμένο ψωμί.

Αλατίστε, πασπαλίστε με λίγο πιπέρι και ζυμώστε το μείγμα.

Αν είναι υγρό, προσθέστε λίγη γαλέτα ή λίγο τριμμένο ψωμί ακόμα, για να σφίξει.

Πλάστε τα κεφτεδάκια, περάστε τα από το αλεύρι και τηγανίστε τα στο σπορέλαιο. Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί πριν τα σερβίρετε.

Tip

Αν χρησιμοποιήσετε τις κοινές φακές, βράστε τις για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Επίσης...

Ρεβιθόρυζο με Λαχανικά

Το πιο νόστιμο εναλλακτικό ρεβιθόρυζο που μπορείς να φτιάξεις.

Φακές με Κολοκυθάκια και Ντοματίνια στη Λαδόκολλα

Τα λαχανικά και τα όσπρια στον φούρνο αποκτούν μια άλλη γλύκα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φασολάκια με Φακές

Μία πρωτότυπη συνταγή για τις φακές που δεν πρέπει να μείνουν.

Φασόλια Χάντρες με Λαχανικά και Λουκάνικο

Στην κατσαρόλα τα φασόλια αγαπιούνται από όλους.

Λευκή Ρεβιθάδα με Χοιρινό

Το κρέας σε συνδυασμό με τα όσπρια φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα πιάτα του κρύου καιρού.

Ρεβίθια με Μελιτζάνες και Πιπεριές στο Φούρνο

Η συνταγή για ρεβίθια με μελιτζάνες και πιπεριές στο φούρνο.

Εύκολοι Ρεβιθοκεφτέδες

Η συνταγή για εύκολους ρεβιθοκεφτέδες.

Φασολάδα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη κλασική φασολάδα.

Φακές

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες κλασικές φακές.

Σαλάτα με Λουβιά

Η συνταγή για σαλάτα με λούβια.

Γίγαντες στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξεις γίγαντες στην κατσαρόλα.

Μοσχάρι με Ρεβίθια

Η συνταγή για το πιο νόστιμο μοσχάρι με ρεβίθια.