ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψητό Καλαμάρι με Salmorejo

ΨΗΤΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΑΛΜΟΡΕΝΧΟ

Υλικά

600 γρ. φρέσκα καλαμάρια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 κόκκινη πιπεριά

½ ματσάκι μαϊντανό

κρέμα βαλσαμικού

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

φρέσκια ρίγανη για το σερβίρισμα

Για τη Salmorejo

300 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

200 γρ. ψωμί

100 ml ελαιόλαδο

3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη Salmorejo: Πολτοποιήστε στο μπλέντερ τις ντομάτες και το ψωμί μαζί με το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξίδι, αλάτι και πιπέρι.

Καθαρίστε τα καλαμάρια και, αφού τα ξεπλύνετε, στεγνώστε τα με χαρτί κουζίνας.

Ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα για 5'-6', γυρνώντας τα να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον μαϊντανό, ανακατέψτε τα και ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικού.

Ραντίστε τα καλαμάρια με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα.

Σερβίρετε τη Salmorejo με τα ψητά καλαμάρια και τη σαλάτα και γαρνίρετε με φρέσκια ρίγανη.

Tip

Η Salmorejo είναι δροσερή σούπα ντομάτας από τη Νότια Ισπανία. Εδώ ταιριάζει υπέροχα με το ψητό καλαμάρι ως συνοδευτική σάλτσα.

Επίσης...

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.

Pad Thai

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Pad Thai.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Καλκάνι με Πάτατες

Μία θαυμάσια συνταγή για καλκάνι με πατάτες.

Σουπιές Κρασάτες με Κανέλα

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες με κανέλα.

Ψάρια με Λαχανικά

Η συνταγή για ψάρια με λαχανικά.

Οι πιο Νόστιμες Γαρίδες Tempura

Η συνταγή για γαρίδες tempura.

Φιλέτα Ψαριού Ψημένα σε Μαρουλόφυλλα

Η συνταγή για φιλέτα ψαριού ψημένα σε μαρουλόφυλλα.

Σουπιές με Αρακά

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σουπιές με αρακά.