ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κρεμμυδόσουπα με Κόκκινο Κρασί

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

600 γρ. κόκκινα κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη

1 πατάτα σε κυβάκια

1 κ.σ. ζάχαρη

1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί

½ συσκευασία ντομάτα κονκασέ

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 δαφνόφυλλο

1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ. ξερό

1 φλούδα πορτοκαλιού

1½ λίτρο ζεστό νερό

1 κύβο ζωμό κότας

½ κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι

αλάτι

ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και ξύσμα πορτοκαλιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πατάτα, μαζί με το μπαχάρι, τη ζάχαρη και το δαφνόφυλλο, μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα ξανθό χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε στη σούπα μαζί με το νερό το κονκασέ, τον κύβο, αλάτι και τη φλούδα του πορτοκαλιού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30' περίπου.

Αφαιρούμε τη δάφνη και την πορτοκαλόφλουδα, προσθέτουμε το θυμάρι και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ ή τη λιώνουμε με τη ράβδο μέχρι να γίνει βελουτέ.

Τη σερβίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip

Αν έχουμε σπιτικό ζωμό από κοτόπουλο ή κρέας, γίνεται ακόμα πιο νόστιμη.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.