Follow us

Κρεμμυδόσουπα με Κόκκινο Κρασί

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

600 γρ. κόκκινα κρεμμύδια κομμένα όπως στη χωριάτικη

1 πατάτα σε κυβάκια

1 κ.σ. ζάχαρη

1 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί

½ συσκευασία ντομάτα κονκασέ

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 δαφνόφυλλο

1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.γλ. ξερό

1 φλούδα πορτοκαλιού

1½ λίτρο ζεστό νερό

1 κύβο ζωμό κότας

½ κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι

αλάτι

ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι και ξύσμα πορτοκαλιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και την πατάτα, μαζί με το μπαχάρι, τη ζάχαρη και το δαφνόφυλλο, μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα ξανθό χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε στη σούπα μαζί με το νερό το κονκασέ, τον κύβο, αλάτι και τη φλούδα του πορτοκαλιού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 30' περίπου.

Αφαιρούμε τη δάφνη και την πορτοκαλόφλουδα, προσθέτουμε το θυμάρι και περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ ή τη λιώνουμε με τη ράβδο μέχρι να γίνει βελουτέ.

Τη σερβίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip

Αν έχουμε σπιτικό ζωμό από κοτόπουλο ή κρέας, γίνεται ακόμα πιο νόστιμη.


Δείτε περισσότερες συνταγές στο pirouni.gr

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.