ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτσα με Ρικότα, Ελιές, Κάππαρη και Αντζούγιες

ΠΙΤΣΑ ΕΛΙΕΣ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

Υλικά

1 δόση βασικής ζύμης για πίτσα

½ δόση βασική σάλτσα ντομάτας

300 γρ. ρικότα

250 γρ. ντοματίνια

αλάτι

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

12 ελιές πράσινες ή μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες

1 κουτ. σούπας κάππαρη

6 φιλετάκια αντζούγιας

1 ματσάκι τρυφερή ρόκα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, αλατίστε τα και αφήστε τα για 5 λεπτά στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Ετοιμάστε 2 βάσεις πίτσας ακολουθώντας τη βασική συνταγή ζύμης για πίτσα. Απλώστε τη σάλτσα στις βάσεις, μετά απλώστε τη ρικότα και πασπαλίστε με την παρμεζάνα. Απλώστε στις βάσεις τις ελιές, την κάππαρη και τις αντζούγιες ψιλοκομμένες.

Ψήστε τις πίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 230οC για 13-15 λεπτά.

Σερβίρετε τις πίτσες με φρέσκια τρυφερή ρόκα.

Τip

Η ρικότα είναι ένα μαλακό ιταλικό τυρί που εύκολα θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, μπορείτε όμως να το αντικαταστήσετε με τριμμένο ανθότυρο.

Επίσης...

Ρολά Πιπεριάς με Λουκάνικο

Η συνταγή για ρολά πιπεριάς με λουκάνικο.

Αλμυρό Κέικ με Σπανάκι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ με σπανάκι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φωλιά Πατάτας με Κιμά

Η συνταγή για φωλιά πατάτας με κιμά.

Λαχανάκια Βρυξελλών με Σάλτσα Kung Pao

Η συνταγή για λαχανάκια Βρυξελλών με εξωτικό twist.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Μακαρονάκι Φούρνου με Μελιτζάνες

Πώς θα φτιάξετε μακαρονάκι φούρνου με μελιτζάνες.

Γεμιστές Πιπεριές με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο και λαχανικά.

Μπριάμ με Μπιφτέκια στο Φούρνο

Η συνταγή για μπριάμ με μπιφτέκια στο φούρνο.

Ρεβίθια Φούρνου με Ρύζι και Σπανάκι

Πώς θα φτιάξετε ρεβίθια φούρνου με ρύζι και σπανάκι.

Μπριάμ Λαχανικών με Κιμά στην Κατσαρόλα

Πώς θα φτιάξετε μπριάμ λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.

Φασολάκια Φρέσκα με Ζουμερό Κοτόπουλο

Η συνταγή για φασολάκια φρέσκα με ζουμερό κοτόπουλο.