ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτσα με Ρικότα, Ελιές, Κάππαρη και Αντζούγιες

ΠΙΤΣΑ ΕΛΙΕΣ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

Υλικά

1 δόση βασικής ζύμης για πίτσα

½ δόση βασική σάλτσα ντομάτας

300 γρ. ρικότα

250 γρ. ντοματίνια

αλάτι

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

12 ελιές πράσινες ή μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες

1 κουτ. σούπας κάππαρη

6 φιλετάκια αντζούγιας

1 ματσάκι τρυφερή ρόκα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, αλατίστε τα και αφήστε τα για 5 λεπτά στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Ετοιμάστε 2 βάσεις πίτσας ακολουθώντας τη βασική συνταγή ζύμης για πίτσα. Απλώστε τη σάλτσα στις βάσεις, μετά απλώστε τη ρικότα και πασπαλίστε με την παρμεζάνα. Απλώστε στις βάσεις τις ελιές, την κάππαρη και τις αντζούγιες ψιλοκομμένες.

Ψήστε τις πίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 230οC για 13-15 λεπτά.

Σερβίρετε τις πίτσες με φρέσκια τρυφερή ρόκα.

Τip

Η ρικότα είναι ένα μαλακό ιταλικό τυρί που εύκολα θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, μπορείτε όμως να το αντικαταστήσετε με τριμμένο ανθότυρο.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.