ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτσα με Ρικότα, Ελιές, Κάππαρη και Αντζούγιες

ΠΙΤΣΑ ΕΛΙΕΣ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ

Υλικά

1 δόση βασικής ζύμης για πίτσα

½ δόση βασική σάλτσα ντομάτας

300 γρ. ρικότα

250 γρ. ντοματίνια

αλάτι

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

12 ελιές πράσινες ή μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες

1 κουτ. σούπας κάππαρη

6 φιλετάκια αντζούγιας

1 ματσάκι τρυφερή ρόκα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, αλατίστε τα και αφήστε τα για 5 λεπτά στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Ετοιμάστε 2 βάσεις πίτσας ακολουθώντας τη βασική συνταγή ζύμης για πίτσα. Απλώστε τη σάλτσα στις βάσεις, μετά απλώστε τη ρικότα και πασπαλίστε με την παρμεζάνα. Απλώστε στις βάσεις τις ελιές, την κάππαρη και τις αντζούγιες ψιλοκομμένες.

Ψήστε τις πίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 230οC για 13-15 λεπτά.

Σερβίρετε τις πίτσες με φρέσκια τρυφερή ρόκα.

Τip

Η ρικότα είναι ένα μαλακό ιταλικό τυρί που εύκολα θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, μπορείτε όμως να το αντικαταστήσετε με τριμμένο ανθότυρο.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.