ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

CHEESECAKE ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο, πολύ ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

1 μικρό ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη βάση

5 σταρένια παξιμάδια ολικής

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος μαλακό

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Για την κρέμα

400 γρ. μαλακή φέτα χοντροτριμμένη

250 γρ. μυζήθρα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

5 αυγά

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Τρίβουμε στο μούλτι τα παξιμάδια (τα σπάμε πρώτα σε μικρότερα κομμάτια), μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μεταφέρουμε σε μια φόρμα με διάμετρο 23 εκ., που προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή), και το ισιώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού.

Ψήνουμε τη βάση για 15' και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.

Στο μίξερ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της κρέμας και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

Μεταφέρουμε την κρέμα στη βάση και ψήνουμε για 45' στους 170°C.

Ξεφορμάρουμε ύστερα από 20'.

Tip

Μπορούμε να "παίξουμε" με όλα τα λευκά ή κρεμώδη τυριά που μας αρέσουν: κότατζ, κατίκι, ανθότυρο, τυρί κρέμα.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.