ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

CHEESECAKE ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσινο, πολύ ψιλοκομμένα

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

1 μικρό ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Για τη βάση

5 σταρένια παξιμάδια ολικής

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος μαλακό

2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Για την κρέμα

400 γρ. μαλακή φέτα χοντροτριμμένη

250 γρ. μυζήθρα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

5 αυγά

πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Τρίβουμε στο μούλτι τα παξιμάδια (τα σπάμε πρώτα σε μικρότερα κομμάτια), μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το μεταφέρουμε σε μια φόρμα με διάμετρο 23 εκ., που προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή), και το ισιώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού.

Ψήνουμε τη βάση για 15' και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν.

Στο μίξερ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της κρέμας και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

Μεταφέρουμε την κρέμα στη βάση και ψήνουμε για 45' στους 170°C.

Ξεφορμάρουμε ύστερα από 20'.

Tip

Μπορούμε να "παίξουμε" με όλα τα λευκά ή κρεμώδη τυριά που μας αρέσουν: κότατζ, κατίκι, ανθότυρο, τυρί κρέμα.

Επίσης...

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.