ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό Cheesecake Mε Κολοκύθα στο Φούρνο

Η γλυκιά γεύση της κολοκύθας ταιριάζει με το μανούρι, σε ένα cheesecake με το λεπτό άρωμα της κολοκύθας και ιδιαίτερη νοστιμιά.

CHEESECAKE ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

1 κιλό ψημένη κολοκύθα

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γλ. κύμινο

αλάτι

Για τη βάση

300 γρ. cream crackers

2 κ.σ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την κρέμα

300 γρ. φέτα

200 γρ. μανούρι σε κομματάκια

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

4 αβγά

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Τρίβουμε τα κράκερ στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 21 εκ. και αποσπώμενο πάτο. Φουρνίζουμε για 10'-15' και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες όπως το καρπούζι και καθαρίζουμε τα σπόρια. Τη βάζουμε σε ταψάκι και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει, για 40' περίπου. Την κόβουμε σε κυβάκια και τη σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μαζί με το βούτυρο, το κύμινο και αλάτι, πιέζοντας ταυτόχρονα με το πιρούνι μέχρι να λιώσει εντελώς η κολοκύθα.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε με το μίξερ όλα μαζί τα υλικά της κρέμας και στο τέλος προσθέτουμε την κολοκύθα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Μεταφέρουμε την κρέμα στη βάση και ψήνουμε για 40' στους 170°C.

Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει για 20' πριν το ξεφορμάρουμε.

Tip

Mε μια πράσινη σαλάτα, έχουμε ένα τέλειο και υγιεινό γεύμα.

Επίσης...

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.