ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό Cheesecake Mε Κολοκύθα στο Φούρνο

Η γλυκιά γεύση της κολοκύθας ταιριάζει με το μανούρι, σε ένα cheesecake με το λεπτό άρωμα της κολοκύθας και ιδιαίτερη νοστιμιά.

CHEESECAKE ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

1 κιλό ψημένη κολοκύθα

1 κ.σ. βούτυρο

1 κ.γλ. κύμινο

αλάτι

Για τη βάση

300 γρ. cream crackers

2 κ.σ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την κρέμα

300 γρ. φέτα

200 γρ. μανούρι σε κομματάκια

150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

4 αβγά

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Τρίβουμε τα κράκερ στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 21 εκ. και αποσπώμενο πάτο. Φουρνίζουμε για 10'-15' και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες όπως το καρπούζι και καθαρίζουμε τα σπόρια. Τη βάζουμε σε ταψάκι και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει, για 40' περίπου. Την κόβουμε σε κυβάκια και τη σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μαζί με το βούτυρο, το κύμινο και αλάτι, πιέζοντας ταυτόχρονα με το πιρούνι μέχρι να λιώσει εντελώς η κολοκύθα.

Την αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε με το μίξερ όλα μαζί τα υλικά της κρέμας και στο τέλος προσθέτουμε την κολοκύθα, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Μεταφέρουμε την κρέμα στη βάση και ψήνουμε για 40' στους 170°C.

Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει για 20' πριν το ξεφορμάρουμε.

Tip

Mε μια πράσινη σαλάτα, έχουμε ένα τέλειο και υγιεινό γεύμα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.