ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό Cheesecake με Μελιτζάνα και Βασιλικό

CHEESECAKE ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές ροδέλες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

1 κ.γλ. θυμάρι

1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μπαλσάμικο

3 ντομάτες ώριμες σε κυβάκια

αλάτι, πιπέρι

Για τη βάση

8 παξιμαδάκια κριθαρένια

1 μικρή ντοματούλα

½ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.γλ. ρίγανη

Για την κρέμα

400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

200 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 κλωναράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σπάμε τα παξιμαδάκια σε μικρότερα κομμάτια και τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Το μεταφέρουμε σε φόρμα με διάμετρο 21 εκ., την οποία προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή), και το ισιώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνουμε για 15' και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Σε ρηχό μεγάλο ταψί του φούρνου τοποθετούμε τις μελιτζάνες. Τις καλύπτουμε με το ελαιόλαδο, σκορπάμε ανάμεσά τους το σκόρδο, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Στύβουμε και στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα υγρά τους. Τις μαρινάρουμε με λίγο αλατοπίπερο και ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά της κρέμας (με μίξερ ακόμα καλύτερα), μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν.

Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες, τις ραντίζουμε με το μπαλσάμικο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Μοιράζουμε τις μελιτζάνες (αφού πετάξουμε το σκόρδο) και τις ντομάτες στα δύο.

Στρώνουμε πάνω στη βάση τις μισές μελιτζάνες, από πάνω τους τις ντομάτες και ανάμεσά τους μοιράζουμε τον βασιλικό.

Απλώνουμε την κρέμα και τελειώνουμε με στρώσεις μελιτζάνας και ντομάτας με βασιλικό. Τελειώνουμε με το μπαλσάμικο και τα ζουμάκια που μας έχουν περισσέψει από την ντομάτα.

Αφήνουμε το cheesecake σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού!

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον βασιλικό με μαϊντανό ή ακόμα και με ξερή ρίγανη.

Επίσης...

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.