ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό Cheesecake με Μελιτζάνα και Βασιλικό

CHEESECAKE ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές ροδέλες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

1 κ.γλ. θυμάρι

1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μπαλσάμικο

3 ντομάτες ώριμες σε κυβάκια

αλάτι, πιπέρι

Για τη βάση

8 παξιμαδάκια κριθαρένια

1 μικρή ντοματούλα

½ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.γλ. ρίγανη

Για την κρέμα

400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

200 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 κλωναράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σπάμε τα παξιμαδάκια σε μικρότερα κομμάτια και τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Το μεταφέρουμε σε φόρμα με διάμετρο 21 εκ., την οποία προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή), και το ισιώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνουμε για 15' και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Σε ρηχό μεγάλο ταψί του φούρνου τοποθετούμε τις μελιτζάνες. Τις καλύπτουμε με το ελαιόλαδο, σκορπάμε ανάμεσά τους το σκόρδο, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Στύβουμε και στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα υγρά τους. Τις μαρινάρουμε με λίγο αλατοπίπερο και ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά της κρέμας (με μίξερ ακόμα καλύτερα), μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν.

Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες, τις ραντίζουμε με το μπαλσάμικο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Μοιράζουμε τις μελιτζάνες (αφού πετάξουμε το σκόρδο) και τις ντομάτες στα δύο.

Στρώνουμε πάνω στη βάση τις μισές μελιτζάνες, από πάνω τους τις ντομάτες και ανάμεσά τους μοιράζουμε τον βασιλικό.

Απλώνουμε την κρέμα και τελειώνουμε με στρώσεις μελιτζάνας και ντομάτας με βασιλικό. Τελειώνουμε με το μπαλσάμικο και τα ζουμάκια που μας έχουν περισσέψει από την ντομάτα.

Αφήνουμε το cheesecake σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού!

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον βασιλικό με μαϊντανό ή ακόμα και με ξερή ρίγανη.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.