ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλμυρό Cheesecake με Μελιτζάνα και Βασιλικό

CHEESECAKE ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες σε χοντρές ροδέλες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση

1 κ.γλ. θυμάρι

1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μπαλσάμικο

3 ντομάτες ώριμες σε κυβάκια

αλάτι, πιπέρι

Για τη βάση

8 παξιμαδάκια κριθαρένια

1 μικρή ντοματούλα

½ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ.γλ. ρίγανη

Για την κρέμα

400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

200 γρ. φέτα λιωμένη με το πιρούνι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 κλωναράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σπάμε τα παξιμαδάκια σε μικρότερα κομμάτια και τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της βάσης και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Το μεταφέρουμε σε φόρμα με διάμετρο 21 εκ., την οποία προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (βρεγμένο και τσαλακωμένο, για καλύτερη εφαρμογή), και το ισιώνουμε ομοιόμορφα με τα χέρια μας ή με τη βάση ενός ποτηριού. Ψήνουμε για 15' και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει.

Σε ρηχό μεγάλο ταψί του φούρνου τοποθετούμε τις μελιτζάνες. Τις καλύπτουμε με το ελαιόλαδο, σκορπάμε ανάμεσά τους το σκόρδο, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τις ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

Στύβουμε και στραγγίζουμε τις ντομάτες από τα υγρά τους. Τις μαρινάρουμε με λίγο αλατοπίπερο και ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί όλα τα υλικά της κρέμας (με μίξερ ακόμα καλύτερα), μέχρι να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν.

Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες, τις ραντίζουμε με το μπαλσάμικο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Μοιράζουμε τις μελιτζάνες (αφού πετάξουμε το σκόρδο) και τις ντομάτες στα δύο.

Στρώνουμε πάνω στη βάση τις μισές μελιτζάνες, από πάνω τους τις ντομάτες και ανάμεσά τους μοιράζουμε τον βασιλικό.

Απλώνουμε την κρέμα και τελειώνουμε με στρώσεις μελιτζάνας και ντομάτας με βασιλικό. Τελειώνουμε με το μπαλσάμικο και τα ζουμάκια που μας έχουν περισσέψει από την ντομάτα.

Αφήνουμε το cheesecake σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα, το ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε με φυλλαράκια βασιλικού!

Tip

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον βασιλικό με μαϊντανό ή ακόμα και με ξερή ρίγανη.

Επίσης...

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.

Μπριάμ με Κρέμα Γιαουρτιού και Ανθότυρου

Η συνταγή για ένα νόστιμο μπριάμ με κρέμα γιαουρτιού και ανθότυρου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιαουρτόσουπα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη γιαουρτόσουπα.

Κραμπλ με Κολοκυθάκια και Νιφάδες Βρώμης

Το ογκρατέν δεν απαιτεί απαραίτητα μπεσαμέλ. Γίνεται εύκολα και γρήγορα με ένα τραγανό βουτυράτο κραμπλ από νιφάδες βρώμης.

Ογκρατέν Κοτόπουλο με Μανιτάρια

Πώς να φτιάξετε το πιο γευστικό ογκρατέν κοτόπουλο με μανιτάρια.

Κολοκυθάκια με Μανούρι και Λεμόνι

Τα μωρά κολοκυθάκια είναι τα πιο τρυφερά και τα πιο εύγευστα του καλοκαιριού. Ολόκληρα, με τον ανθό τους, μαγειρεύουν ένα από τα πιο εύκολα και αρωματικά φουρνιστά της εποχής.

Μπροκολόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπροκολόπιτα (ή αλλιώς ψωμί με μπρόκολο).

Κουλουράκια Αλμυρά με Καρότο

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αλμυρά κουλουράκια με καρότο.

Κρεμμυδοκουταλιές Κρητικές

Η συνταγή για τις παραδοσιακές κρητικές κρεμμυδοκουταλιές.

Λαχανόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο λαχανόψωμο.

Ιταλική Τάρτα

Mία διαφορετική τάρτα τόσο στην παρουσίασή της όσο και στη γεύση.