Υλικά
Υλικά για 4 μερίδες
250 γρ. ρεβίθια ξερά
150 γρ. ωμό καρότο, κομμένο σε φέτες
300 γρ. μπρόκολο, ελαφρά ζεματισμένο
300 γρ. ωμό λάχανο κόκκινο, ψιλοκομμένο
150 γρ. άγριο ρύζι
350 γρ. ρύζι parboiled
50 γρ. κάσιους ωμά, ανάλατα
ανθός αλατιού & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
για το dressing:
90 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ξύσμα από ένα λεμόνι και τον χυμό τουSalads
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη και βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν.Μουλιάζουμε το άγριο ρύζι σε χλιαρό νερό για 1 ώρα και κατόπιν το βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Μόλις είναι έτοιμο σουρώνουμε και κρυώνουμε με νερό αμέσως.Βράζουμε το ρύζι parboiled σε άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμο σουρώνουμε και κρυώνουμε με νερό αμέσως.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε τα κάσιους για να βγάλουν τα έλαια και το άρωμα τους.Μόλις έχουμε όλα τα υλικά έτοιμα για χρήση τα αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υλικά του dressing, τα οποία προηγουμένως τα έχουμε χτυπήσει καλά.
Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με κάσιους.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο "Holmes Place Cookbook", που διατίθεται στα Holmes Place.