Υλικά
υλικά για 6 άτομα
250 γρ. ρύζι για πιλάφι (μακρύκοκκο)
3/4 φλ.τσ. αμύγδαλα
1 πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια
1 ντομάτα χωρίς τους σπόρους, σε κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια (μαζί με λίγο πράσινο)
1 κλωνάρι σέλερυ σε κυβάκια
4 σκ.σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. Γουώστερ σως
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο (αν θέλετε)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Ζεματάμε για μισό λεπτό τα αμύγδαλα, για να τα ξεφλουδίσουμε και κατόπιν τα κόβουμε οριζόντια.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και το σέλερυ για 2', μετά προσθέτουμε την πιπεριά, σωτάρουμε 2'-3', τέλος το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και συνεχίζουμε 1'-2' ακόμη.
Βγάζουμε τα λαχανικά από το τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας.
Μόλις αρχίσουν να ξανθαίνουν προσθέτουμε τη Γουώστερ σως και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε μαζί τα λαχανικά και τα μεταφέρουμε όλα σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέτοντας περίπου 900 γρ.
νερό και ανάλογο αλάτι.Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει το ρύζι όλο το υγρό (20'-25', ανάλογα με το ρύζι).
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για 5'-8' με καθαρή πετσέτα.
Σερβίρουμε με τον μαϊντανό από πάνω.