Υλικά
500 γρ. γίγαντεςΥλικά (για 4-6 άτομα)
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
Λίγο τζίντζερ
500 γρ. ντομάτες (ξεφλουδισμένες, στο μπλέντερ)
1 μικρή κονσέρβα ντοματοπελτέ
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο (αρκετό)
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τους γίγαντες στο νερό από την προηγούμενη ημέρα.
Την επομένη τους βράζουμε για μία ώρα, αδειάζουμε λίγο από το νερό και μετά τους βάζουμε σε ταψί στο φούρνο με το νεράκι που απέμεινε και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε για κάνα δίωρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουμε μια ωραία λαδερή σάλτσα χωρίς νερό.