Follow us

Σολομός μαριναρισμένος σε κουσκούς μέντας (Interni)

Γαστρονομικά αραβουργήματα σε πιρούνια, κουτάλια, τσοπ-στικς, φλιτζάνια του καφέ... Τα εστιατόρια μας καλωσορίζουν όλο και συχνότερα με μπουκιές (και συχώριο!) που στέλνουν πριν την ώρα του τον ουρανίσκο στα ύψη. Διαλέξαμε και φέρνουμε στο τραπέζι σας τα amuse-bouches δέκα αθηναϊκών εστιατορίων που παίζουν δυνατά το σπινθηροβόλο παιχνίδι της signe μπουκιάς.

Σολομός μαριναρισμένος σε κουσκούς μέντας (Interni)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

160 γρ. καθαρισμένο φιλέτο σολομού

1/4 κ.γλ. λεπτοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

1 κ.γλ. λεπτοκομμένο φρέσκο άνηθο

1 κ.γλ. λεπτοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι

1/4 κ.γλ. ζάχαρη

1/2 κ. γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.γλ. κανέλα,

Αλεσμένοι σπόροι κόλιανδρου

Αλεσμένο γαρίφαλο

Σκόνη τζίντζερ

Αλεσμένο μπαχάρι

2 κ.σ. πλιγούρι

Παρασκευή

Καρυκεύουμε και τις δύο μεριές του σολομού με αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.

Αναμιγνύουμε τα φρέσκα μυρωδικά και καλύπτουμε και τις δύο μεριές του σολομού.

Τοποθετούμε το σολομό σε ένα μικρό σκεύος, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 48 ώρες.



Προετοιμασία του κουσκούς
Ρίχνουμε 2 κουτ.

σούπας πληγούρι, καλύmουμε με 6 κουτ.

σούπας ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε το μίγμα να μείνει έτσι για μισή ώρα.

Ψιλοκόβουμε 1 κουτ.

του γλυκού μέντα.

Στραγγίζουμε το κουσκούς, το αναμιγνύουμε με τη μέντα και το καρυκεύουμε με πιπέρι, αλάτι και χυμό λεμονιού.

Σερβίρισμα
Κόβουμε το σολομό σε οκτώ λεπτές φέτες.

Σε τέσσερα μικρά πιατάκια, τοποθετούμε πρώτα το κουσκούς και μετά δύο φέτες σολομού.

Στολίζουμε με φυλλαράκια ρόκας.

Επίσης...

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.