Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
160 γρ. καθαρισμένο φιλέτο σολομού
1/4 κ.γλ. λεπτοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
1 κ.γλ. λεπτοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 κ.γλ. λεπτοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
1 κ.γλ. θαλασσινό αλάτι
1/4 κ.γλ. ζάχαρη
1/2 κ. γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κ.γλ. κανέλα,
Αλεσμένοι σπόροι κόλιανδρου
Αλεσμένο γαρίφαλο
Σκόνη τζίντζερ
Αλεσμένο μπαχάρι
2 κ.σ. πλιγούρι
Παρασκευή
Καρυκεύουμε και τις δύο μεριές του σολομού με αλάτι, ζάχαρη, πιπέρι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Αναμιγνύουμε τα φρέσκα μυρωδικά και καλύπτουμε και τις δύο μεριές του σολομού.
Τοποθετούμε το σολομό σε ένα μικρό σκεύος, καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 48 ώρες.
Προετοιμασία του κουσκούς
Ρίχνουμε 2 κουτ.
σούπας πληγούρι, καλύmουμε με 6 κουτ.
σούπας ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μίγμα να μείνει έτσι για μισή ώρα.
Ψιλοκόβουμε 1 κουτ.
του γλυκού μέντα.
Στραγγίζουμε το κουσκούς, το αναμιγνύουμε με τη μέντα και το καρυκεύουμε με πιπέρι, αλάτι και χυμό λεμονιού.
Σερβίρισμα
Κόβουμε το σολομό σε οκτώ λεπτές φέτες.
Σε τέσσερα μικρά πιατάκια, τοποθετούμε πρώτα το κουσκούς και μετά δύο φέτες σολομού.
Στολίζουμε με φυλλαράκια ρόκας.