Follow us

Γιουβαρλάκια φρέσκου μπακαλιάρου με μελισσόχορτο και ούζο από τον Μιχάλη Ντουνέτα

Ζητήσαμε από τον Μιχάλη Ντουνέτα να φανταστεί ότι μαγειρεύει για την παλιά καλή ελληνική ταβέρνα. Ακόμη και έτσι υπέκυψε στον πειρασμό: με βάση την πατροπαράδοτη εκδοχή, στις συνταγές που δημιούργησε θα διαπιστώσετε ζαβολιές…

Γιουβαρλάκια φρέσκου μπακαλιάρου με μελισσόχορτο και ούζο από τον Μιχάλη Ντουνέτα

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

900 γρ. φρέσκος μπακαλιάρος

1 αβγό

60 γρ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/2 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο

Χυμός από 1 λεμόνι

150 ml ούζο

1 lt νερό

Αλάτι, πιπέρι

Σάλτσα

2 κρόκοι

5 φύλλα μελισσόχορτο ψιλοκομμένα

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα ψάρια και αφαιρούμε τα κόκαλα και το κεφάλι.

Βγάζουμε την πέτσα και ψιλοκόβουμε τη σάρκα μέχρι να πάρουμε έναν «κιμά» από μπακαλιάρο.

Zεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε το καρότο και το σέλινο.

Mόλις μαλακώσουν, τα σβήνουμε με το ούζο.

Tα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τον «κιμά», άνηθο, μαϊντανό, κρεμμυδάκια, το αβγό, το σοταρισμένο καρότο και σέλινο, τα ανακατεύουμε και τα πλάθουμε σε γιουβαρλάκια.



Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, το ούζο, το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει το νερό μια βράση και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια.

Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 7-8 λεπτά.

Xτυπάμε τoυς κρόκους σε ένα μεταλλικό μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μελισσόχορτο.

Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό όπου έβρασαν τα γιουβαρλάκια και χτυπάμε συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί το αβγό.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ζωμό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Tα γιουβαρλάκια από ψάρι, σε σχέση με τα γιουβαρλάκια από κρέας, έχουν μια εγγενή φινέτσα, η οποία συμπληρώνεται πολύ ωραία από το μελισσόχορτο που αντικαθιστά το λεμόνι στη σάλτσα αβγολέμονο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.