Υλικά
4 μεγάλα χτένια, Υλικά
40 cl άσπρο κρασί,
40 cl άσπρο ξίδι,
30 γρ. βούτυρο κομμένο σε φέτες,
40 γρ. θαλασσινό αλάτι,
60 cl ελαιόλαδο,
4 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
Μαϊντανό ψιλοκομμένο,
Φλούδα από ένα πορτοκάλι ψιλοκομμένη,
Αλάτι, πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το beurre blanc: Σε χαμηλή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε 20 cl λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Pίχνουμε το κρασί και το ξίδι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να βράσει μέχρι να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου υγρό.
Xαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά τα κομμάτια του βούτυρου στο μείγμα των κρεμμυδιών.
Περνάμε το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι και μετά προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μίξερ, βάζουμε το μαϊντανό και το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
Kατόπιν, ρίχνουμε το αλάτι αναδεύοντας.
Πλένουμε τα χτένια και τα ανοίγουμε.
Bάζουμε στο καθένα μια καλή κουταλιά από το buerre blanc και γρατινάρουμε κάτω από ένα γκριλ μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα χτένια πάνω στο μείγμα από το «πράσινο» αλάτι.
-Όλα τα ψαρικά θα τα βρείτε στο De Gustibus.
Υπάρχει δυνατότητα παράδοσης κατ’ οίκον.