Υλικά
Υλικά
1 κιλό τρυφερές τσουκνίδες
2 φέτες ξερό ψωμί τριμμένο (όχι βρεγμένο)
1 μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο
1 αβγό (προαιρετικά)
2 κ.σ. λάδι (προαιρετικά)
Για την κάσα
4 κ.σ. λάδι ή βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
5 κ.σ. ξίδι
1 It περίπου καυτό νερό
Αλατοπίπερο
Παρασκευή
Ζεματίζουμε τις τσουκνίδες, τις σουρώνουμε και τις κόβουμε σε ψιλά κομμάτια.
Τις ανακατεύουμε με το μαϊντανό, το δυόσμο, το ψωμί, το αβγό (αν θέλουμε) και το λάδι.
Τα ζυμώνουμε όλα μαζί και πλάθουμε κεφτεδάκια.
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την κάσα: Βάζουμε σε τηγάνι (σιγανή φωτιά) το λάδι και το αλεύρι και το ψήνουμε μέχρι να γίνει καστανό.
Προσθέτουμε σκόρδο και ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το καυτό νερό.
Δουλεύουμε το μίγμα ζωηρά για να μην κάνει βόλους, και το βράζουμε λίγο να δέσει και να γίνει σαν σάλτσα ή σιρόπι, δηλαδή όχι πολύ πηχτό.
Ελέγχουμε το αλάτι.
Όταν μισοψηθούν οι κεφτέδες (30-40 λεπτά), τους περιχύνουμε με την κάσα και τους ξαναβάζουμε στο φούρνο, για να τελειώσει το ψήσιμο.
Δεν πρέπει να το παραψήσουμε, για να μη στεγνώσει.