Υλικά
Υλικά
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα
1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
150 γρ. μαύρες σταφίδες
1 ποτήρι χυμός ντομάτας
Χυμός ενός λεμονιού
200 ml ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
10 κόκκους μπαχάρι
Μαύρο πιπέρι και αλάτι
Παρασκευή
Αφαιρούμε τα σπόρια και τη φλούδα από την κολοκύθα (τη ζυγίζουμε καθαρισμένη) και την κόβουμε σε κομμάτια μεγάλα, όσο η μισή μας παλάμη.
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις σταφίδες, σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα, και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
Στο τέλος, ρίχνουμε και τις σταφίδες, και παίρνουν δυο-τρεις βράσεις όλα μαζί.