Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
2 κοτόπουλα κομμένα σε μερίδες,
6 αβγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
240 γρ. τριμμένη φρυγανιά
κανέλα τριμμένη
καλαμποκέλαιο για τηγάνι
Αλάτι και πιπέρι
Σάλτσα
150 γρ. φιστίκια (καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα)
150 γρ. αμύγδαλα ζεματισμένα
1 lt γάλα
Παρασκευή
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
Το τηγανίζουμε στο λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και να μαγειρευτεί.
Κατόπιν το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Χτυπάμε τους κρόκους.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα αναμιγνύουμε με τους κρόκους.
Απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στη φρυγανιά -να καλυφθούν-, τα βουτάμε στο αβγό, τα ξανατηγανίζουμε για λίγο και τα στραγγίζουμε πάλι, Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα για μερικά λεπτά και το σερβίρουμε πασπαλίζοντας το με κανέλα.
Σάλτσα
Κάνουμε πουρέ στο μπλέντερ όλα τα υλικά, τα σουρώνουμε σε κατσαρόλα και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση.