Follow us

Σαλάτα με φακές, φέτα και ντρέσινγκ λεμονιού, δυόσμου

Τροχιοδρομούμε στο λονδρέζικο «γαστροδρόμιο» του Sir Terence Conran. Καθόμαστε στα τραπέζια των ρεστοράν του, τρυπώνουμε στις κουζίνες τους, μαθαίνουμε τα μυστικά τους. Ένα μενού σινιέ από τον κορυφαίο guru restaurateur του πλανήτη.

Σαλάτα με φακές, φέτα και ντρέσινγκ λεμονιού, δυόσμου

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

100-175 γρ. φακές (κατά προτίμησιν πράσινες)

225 γρ. φέτα χοντροτριμμένη

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μικρό καρότο, πολύ ψιλοκομμένο

1 βλαστός σέλερι, πολύ ψιλοκομμένος

1/2 πράσο, πολύ ψιλοκομμένο

50 γρ. βούτυρο

1 φύλλο δάφνη

4 κορφές θυμάρι φρέσκο

Αλόη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 λεμόνια (ξεχωριστό φλούδα και χυμός)

6-7 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 πρέζα πάπρικα

75 γρ. ανάμικτες σαλάτες

50 γρ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

4 βλαστάρια φρέσκος δυόσμος (μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα)

Παρασκευή

Σοτάρουμε ελαφρώς σε τηγάνι κρεμμύδι, καρότο, σέλερι και πράσο με το βούτυρο, χωρίς να τα αφήσουμε να πάρουν χρώμα.

Όταν γίνουν διάφανα, προσθέτουμε τις φακές, ανακατεύουμε, και μετά ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν.

Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε δάφνη, θυμάρι και αλατοπίπερο.

Όταν βράσουν (όχι πάρα πολύ) οι φακές, αφαιρούμε το θυμάρι και τη δάφνη.

Μόλις κρυώσουν, προσθέτουμε τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού, το λάδι και την πάπρικα.

Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τις φακές να κρυώσουν στο ψυγείο.

Βάζουμε λίγες σαλάτες στο κέντρο του πιάτου, φακές από πάνω τους, και πασπαλίζουμε με τη φέτα.

Στολίζουμε με την πιπεριά και πασπαλίζουμε με δυόσμο.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.