Follow us

Σαλάτα με πράσινες ελιές / Kishke

Ταξιδεύουμε πασχαλιάτικα προς ανατολάς της Ιστορίας και γευόμαστε τα διαμαντάκια της κουζίνας στο Χαλέπι. Η διάσημη γαστρονομία του αυθεντικότερου παζαριού της Ανατολής, στην κουζίνα σας.

Σαλάτα με πράσινες ελιές / Kishke

Υλικά

Υλικά

200 γρ. μικρές, γλυκιές, πράσινες κουρδικές ελιές, χωρίς κουκούτσι

3-4 κ.σ. σος grenadine

1/2 κ.σ. πάστα κόκκινης πιπεριάς

1 μέτρια ντομάτα σε κύβους

Μερικά φύλλα φρέσκο θυμάρι

Ψιλοκομμένο λευκό τυρί Χαλεπιού (η ποσότητα ποικίλλει κατά προτίμηση)

3 κ.σ. ελαιόλαδο


Κishke

150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

3-4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες

1/2 κ.σ. ξερός δυόσμος

75 γρ. ψιλοκκομένα καρύδια

Ελαιόλαδο

Παρασκευή

Χωρίζουμε το τυρί σε «κλωστές» (μοιάζει με το χαλούμι) και έπειτα το ψιλοκόβουμε.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

Κishke
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο τελευταία στιγμή, πριν σερβίρουμε το kishke, το οποίο και συνοδεύουμε με ζεστή ή φρυγανισμένη πίτα.

Το χαριτωμένο κοντράστ από το ρόδι και το λεμόνι αντιδιαστέλλεται με την πικράδα της πράσινης ελιάς, με ευγενή προσθήκη θυμαριού.

Ασυνήθιστα για εμάς στοιχεία που προστίθενται στην ελιά, σε ένα φαντεζί αποτέλεσμα.

Tο kishke, μια αραβική εκδοχή του τζατζικιού, συνδυάζει τη δροσιά του γιαουρτιού με την ένταση του ξερού δυόσμου.

Το καρύδι κάνει το σύνολο φίνο.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.