Υλικά
Υλικά
200 γρ. μικρές, γλυκιές, πράσινες κουρδικές ελιές, χωρίς κουκούτσι
3-4 κ.σ. σος grenadine
1/2 κ.σ. πάστα κόκκινης πιπεριάς
1 μέτρια ντομάτα σε κύβους
Μερικά φύλλα φρέσκο θυμάρι
Ψιλοκομμένο λευκό τυρί Χαλεπιού (η ποσότητα ποικίλλει κατά προτίμηση)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Κishke
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3-4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 κ.σ. ξερός δυόσμος
75 γρ. ψιλοκκομένα καρύδια
Ελαιόλαδο
Παρασκευή
Χωρίζουμε το τυρί σε «κλωστές» (μοιάζει με το χαλούμι) και έπειτα το ψιλοκόβουμε.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Κishke
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο τελευταία στιγμή, πριν σερβίρουμε το kishke, το οποίο και συνοδεύουμε με ζεστή ή φρυγανισμένη πίτα.
Το χαριτωμένο κοντράστ από το ρόδι και το λεμόνι αντιδιαστέλλεται με την πικράδα της πράσινης ελιάς, με ευγενή προσθήκη θυμαριού.
Ασυνήθιστα για εμάς στοιχεία που προστίθενται στην ελιά, σε ένα φαντεζί αποτέλεσμα.
Tο kishke, μια αραβική εκδοχή του τζατζικιού, συνδυάζει τη δροσιά του γιαουρτιού με την ένταση του ξερού δυόσμου.
Το καρύδι κάνει το σύνολο φίνο.