Follow us

Σούπα Μαϊντανού

Τροχιοδρομούμε στο λονδρέζικο «γαστροδρόμιο» του Sir Terence Conran. Καθόμαστε στα τραπέζια των ρεστοράν του, τρυπώνουμε στις κουζίνες τους, μαθαίνουμε τα μυστικά τους. Ένα μενού σινιέ από τον κορυφαίο guru restaurateur του πλανήτη.

Σούπα Μαϊντανού

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

450 γρ. μαϊντανός

3 κ.σ. ελαιόλαδο

275 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

275 γρ. πράσα ψιλοκομμένα

275 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο

2,25 It ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

300 ml κρέμα γάλακτος

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κρουτόν

3 φέτες λευκό ψωμί

Λάδι για τηγάνισμα

Παρασκευή

Ξεχωρίζουμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα κόβουμε, κρατώντας τους βλαστούς.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά κρεμμύδια, πράσα, σέλερι και βλαστούς μαϊντανού, μέχρι να μαλακώσουν.

Βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε, μέχρι να μείνει ο μισός ζωμός.

Προσθέτουμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα αφήνουμε μερικά λεπτά, πριν αλλάξει το πράσινο χρώμα τους.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο στο μπολ ενός μίξερ.

Το δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα απαλό υγρό και το περνάμε μέσα από λεπτό σουρωτήρι, αδειάζοντας το πολύ ραφινάτο πλέον υγρό μέσα στην κατσαρόλα και πάλι.

Το ζεσταίνουμε με προσοχή και ανακατεύουμε μέσα του την κρέμα γάλακτος.

(Προσοχή, δεν πρέπει να πάρει βράση).

Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και σερβίρουμε με κρουτόν.

Κρουτόν
Αφαιρούμε από το ψωμί την κόρα και το κόβουμε σε κύβους.

Τους τηγανίζουμε σε λάδι και τους αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.