Follow us

H mozzarella στα ελληνικά!

Ίσως δεν υπάρχει λέξη πιο… ιταλική για τον Έλληνα από τη mozzarella, την πρωταγωνίστρια της κλασικής λευκοκόκκινης σαλάτας (ντομάτα-μοτσαρέλα-βασιλικός) ή στη στεγνή μορφή της, στην πίτσα.

H mozzarella στα ελληνικά!

Και να που αποκτήσαμε ελληνική μοτσαρέλα! Παρασκευάζεται με την αυθεντική διαδικασία, αλλά με γάλα από τα βουβάλια της Κερκίνης και, φυσικά, έχει τη σφραγίδα της οικογένειας Μπέκα, που είναι πλέον συνώνυμη με τα ποιοτικά γαλακτοκομικά από βουβαλινό γάλα. Η Mozza Greca, όπως την ονομάζουν είναι πραγματικά νόστιμη. Πλούσια γεύση γάλακτος, ισορροπημένη αλμύρα, ωραία υφή -αν και όχι τόσο μαστιχωτή-, γενικά ένα φρέσκο τυρί που ξεχωρίζει και ταιριάζει υπέροχα με ντομάτα και μυρωδικά σε σαλάτα ή σε μπρουσκέτες για ορεκτικό. Φυσικά, σερβίρεται και σκέτη, ίσως με μερικές σταγόνες εκλεκτό αγουρέλαιο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σαν ορεκτικό.

H mozzarella στα ελληνικά!

Ο Γιάννης Μπέκας, με μια οικογενειακή παράδοση δυο δεκαετιών, έχει δημιουργήσει, τα τελευταία χρόνια μια πρότυπη μονάδα παραγωγής βουβαλινών γαλακτοκομικών, που συνεχώς εξελίσσεται και προσθέτει νέα προϊόντα στη γκάμα της. Οι εγκαταστάσεις της φάρμας απλώνονται σε 1500 τ.μ. στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Το γάλα προέρχεται από τους νεροβούβαλους της λίμνης Κερκίνης, που ζουν και βόσκουν ελεύθερα και είναι ένα γάλα πραγματικά πλούσιο σε διατροφική αξία. Τα προϊόντα ξεκινούν από το φρέσκο γάλα, το γιαούρτι και το βούτυρο και το φρέσκο καϊμάκι και επεκτείνονται σε λευκό και κίτρινο τυρί, παγωτά και αρκετά παραδοσιακά γλυκίσματα: καζάν ντιπί, κεσκιούλ, κρέμα και κρέμα σοκολάτα, ρυζόγαλο.

Δ/νση:14ο χλμ. Π.Ε.Ο. Σίνδου-Χαλάστρας, Σίνδος, τηλ. 6947 305 664

Στην Αθήνα, τα προϊόντα της οικογένειας Μπέκα θα βρείτε σε αρκετά σημεία, μεταξύ των οποίων: παντοπωλείο Πανδαισία (Αγ. Ιωάννου 41 Αγ. Παρασκευή), Μιράν (Ευριπίδου 45 κέντρο), Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1 κέντρο), My Market (σε πολλά σημεία της Αθήνας), Αφοι Βασιλόπουλοι delicatessen (Παπαρρηγοπούλου 3 Πλ. Κλαυθμώνος), 4 Εποχές (Νίκης 30 κέντρο).

Μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε την οικογένεια Μπέκα αυτοπροσώπως, να συζητήσουμε μαζί τους και να δοκιμάσουμε τη μοτσαρέλα και τα άλλα προϊόντα τους θα έχουμε στο Christmas Food Festival, 4-6 Δεκεμβρίου στην Helexpo, στο Μαρούσι.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Τυρί

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.