Follow us

ΤΥΡΙ

23 Ιαν 2023

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

29 Μαρ 2022

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

28 Ιουλ 2020

Στο «Διασέλι» ζωντανεύει η τυροκομική παράδοση της Ίου

Συνεχίζοντας μια παράδοση που χάνεται στον χρόνο, η μικρή τυροκομική μονάδα «Διασέλι» διατηρεί το οικογενειακό της προφίλ με πολύ αξιόλογα τυριά.

09 Νοε 2019

Π.Ο.Π. το Αρσενικό Νάξου και Π.Γ.Ε. το κρασοτύρι Κω

Δυο χαρακτηριστικά τυριά μας, το Αρσενικό Νάξου και το Κρασοτύρι Κω χαρακτηρίζονται Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. αντίστοιχα, στην Ε.Ένωση, …

04 Νοε 2019

From Paris: στη φωλιά των θρυλικών γαλλικών τυριών

Όσοι λατρεύουμε τα γαλλικά τυριά, έχουμε σοβαρό λόγο να χαρούμε. Όσοι δεν τα γνωρίζουν αρκετά, την ευκαιρία να εντρυφίσουν σε αυθεντικές γεύσεις, που δεν συναντάς εύκολα. Στη νέα, λιλιπούτεια fromagerie From Paris…

01 Νοε 2019

Το σερφιώτικο Τυρί του Λάκκου

Συναντάς ακόμα στη χώρα μας σπάνια προϊόντα, γνωστά σχεδόν μόνο στον τόπο τους. Στα πολύ μικρής παραγωγής, δυσεύρετα κυκλαδίτικα τυριά, θα κατατάξουμε και το “τυρί του λάκκου”, παραδοσιακό της Σερίφου…

10 Οκτ 2019

Τυριά του Αιγαίου που αξίζει να γνωρίσουμε

Πριν λίγα χρόνια, στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά, το τυρί ήταν υπόθεση του κάθε νοικοκυριού ή των βοσκών, στα ορεινά μητάτα. Για να τα γευθείς, έπρεπε να βρεθείς επί τόπου και συχνά να τα ψάξεις, εκτός από ελάχιστα, που είχαν ξεπεράσει τα στενά σύνορα του νησιού τους…

14 Μαϊ 2019

Κωακή Γη: η σύγχρονη τυροκομική μονάδα της Κω κάνει την έκπληξη

Το έναυσμα έδωσε μια γραβιέρα 24μηνης παλαίωσης, που ανακάλυψα στο stand κάτω από το όνομα Κωακή Γη, σε μια έκθεση τροφίμων. Δεν περίμενα το είδος αυτό από το μικρό ακριτικό νησί, που μέχρι τώρα μας έχει συνηθίσει σε ένα και μοναδικό παραδοσιακό τυρί, το ;“κρασοτύρι”…