ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Δροσερά γλυκά με ζελέ

Δροσερά γλυκά με ζελέ

Έχοντας στο νου γενέθλια και πάρτι, παιδικά και ενήλικα, και ακόμα την καλοκαιρινή διάθεση για χρώματα, φρούτα, σοκολάτα, αλλά και εντυπωσιακές εμφανίσεις, προτείνω μια σειρά από γλυκά με ζελέ, σαντιγί, άχνη ζάχαρη και λοιπά θερινά, όλο λάμψη και αρώματα. Σε δυο από αυτά, η βάση είναι το γιαούρτι. Πολύ ευέλικτο και συνεργάσιμο υλικό σχεδόν σε όλα το ζελέ, έτοιμο του εμπορίου ή σε σκόνη ή φύλλα για το ετοιμάσουμε μόνοι μας.
Εξαίρεση στα παραπάνω, το παλιομοδιτικο, αλλά τόσο χαριτωμένο με την κρέμα του και τα κόκκινα φρουτάκια του Βικτώρια κέικ. Τυλιγμένο σε σύννεφα από ζάχαρη άχνη, μας φτιάχνει το κέφι και δεν ξέρω πώς, αλλά εμένα τουλάχιστον μου θυμίζει την Αλίκη στη Χώρα των θαυμάτων την ώρα που έπινε τσάι με τον λαγό και τον Τρελό Καπελά.
Η καθημερινότητά μας, χρειάζεται λίγη σκηνοθεσία πού και πού.

Updated: 08/06/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/06/18

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.