Υλικά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο τουΥλικά
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 -3 κ.σ. γάλα
2 δόσεις βανιλίνης
4 αβγά
1 φλ. μαρμελάδα ράσμπερις ή φράουλα πολύ καλής ποιότητας
250 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Για γαρνιτούρα: ¾ φλ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα 50 γρ.
ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ..
Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Δουλεύουμε με το μίξερ το βούτυρο και τα 200 γρ.
άχνη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν πλήρως και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Ρίχνουμε τα αβγά ένα -ένα και τη βανιλίνη και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με δυο πιρούνια ή τον αβγοδάρτη -δεν πειράζει αν μείνουν σβόλοι.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η λάμα ενός μαχαιριού αν τη βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Μεταφέρουμε το κέικ σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Το κόβουμε οριζοντίως στη μέση και μεταφέρουμε σε πιατέλα το κάτω κομμάτι.
Απλώνουμε επάνω του τη σαντιγί και από πάνω τη μαρμελάδα ράσμπερι ή φράουλα.
Σκεπάζουμε με το άλλο μισό κέικ.
Κοσκινίζουμε τα ¾ φλ.
ζάχαρη άχνη στην επιφάνεια και στα πλαϊνά του κέικ. (Σημ. σπεσιαλιτέ της αγγλικής κουζίνας).Α.Τ.