Follow us

Κέικ με μανταρίνια και αλεύρι βρώμης

Κέικ με μανταρίνια και αλεύρι βρώμης

Υλικά

4 μεγάλες ή 8 μικρές κλημεντίνες (ή άλλα μανταρίνια)
(για να κάνει περίπου ένα φλιτζάνι πουρέ)
3 αβγά
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3/4 φλ. γάλα αμυγδάλου
2/3 φλ. σπορέλαιο
3 φλ. αλεύρι βρώμης
¾ φλ. χοντροτριμμένα αμύγδαλα
2 ½ κ.γ. σόδα
Για τη διακόσμηση
1 μεγάλη ή 2 μικρές κλημεντίνες
3 -4 κ.σ μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κ.σ. μπράντι ή ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις κλημεντίνες, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους αν υπάρχουν και τις βάζουμε μαζί με τις φλούδες στη μουλινέτα. Δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα (βγαίνει γύρω στο 1 -1 ½ φλιτζάνι). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Αλείφουμε με λάδι μια φόρμα 24 εκ. με σούστα, την αλευρώνουμε και τινάζουμε να πέσει το περισσό αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις κλημεντίνες. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το χυλό στη φόρμα και ψήνουμε 50-60 λεπτά. Καθαρίζουμε την 1 μεγάλη ή τις 2 μικρές κλημεντίνες, αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους αν υπάρχουν. Διαλύουμε τη μαρμελάδα πορτοκαλιού με λίγο μπράντι και αλείφουμε την επιφάνεια. Στολίζουμε με τις φέτες κλημεντίνης και με λίγα αμύγδαλα. Αν έχει περισσέψει μαρμελάδα, αλείφουμε από πάνω τις φέτες για να γυαλίσουν. Μπορούμε να παραλείψουμε αυτή τη γαρνιτούρα και να σερβίρουμε το κέικ πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη.

Α.Τ.

Επίσης...

Περισσότερα από

Γλυκό

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες ;απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.