ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Michelin

ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΙΣΕΛΕΝ

Υπάρχουν χιλιάδες βραβευμένοι μάγειρες εκεί έξω, οι οποίοι τρέχουν σημαντικά εστιατόρια που χαίρουν της εκτίμησης του σημαντικού γαστρονομικού οδηγού. Ποιος είναι όμως εκείνος που διατηρεί τα πιο πολλά από αυτά στο βιογραφικό του μέχρι αυτή τη στιγμή;

Μέχρι τον θάνατό του, στις 6 Αυγούστου του 2018, ο Joël Robuchon βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής λίστας, με συνολικά 32 αστέρια Michelin για τα εστιατόρια που διαχειριζόταν. Διόλου τυχαίο για τον αποκαλούμενο και ως "Σεφ του αιώνα" από τον επίσης δημοφιλή οδηγό Gault & Millau. Εν τη απουσία του, πια, αυτός που μετρά περισσότερα αστέρια Michelin από κάθε άλλον στον πλανήτη είναι ο Alain Ducasse, με 19 συνολικά τέτοια. Το ρεκόρ ωστόσο για τα εστιατόρια του Ducasse είναι τα 21 αστέρια Michelin, το 2012.

O 63χρονος Γάλλος -και από το 2008 πολιτογραφημένος ως Μονεγάσκος- σεφ και restaurateur ξεκίνησε να δουλεύει από την εφηβική του ηλικία σε σημαντικές κουζίνες με πρώτο σημείο αναφοράς τη θητεία του στο Moulin de Mougins της Κυανής Ακτής, υπό τις οδηγίες του θρυλικού Roger Vergé. Εκεί έλαβε πολύ σημαντικές βάσεις και διδάχτηκε άψογα τα μυστικά της κουζίνας της Προβηγκίας. Έκτοτε, η καριέρα του εκτοξεύτηκε, με τον ίδιο να γίνεται το 2006 ο πρώτος σεφ της ιστορίας που διατηρούσε τρία αστέρια Michelin σε τρεις διαφορετικές πόλεις.

Ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Michelin

Μεταξύ άλλων, "τρέχει" σήμερα τα βραβευμένα εστιατόρια Alain Ducasse au Plaza Athénée (Παρίσι - 3*), Alain Ducasse at The Dorchester (Λονδίνο - 3*), Alain Ducasse at Morpheus (Μακάο, Κίνα - 2*), Le Meurice Alain Ducasse (Παρίσι - 2*).

Επίσης...

Περισσότερα από