Follow us

H πρώτη ελληνική έκδοση του γαστρονομικού οδηγού Gault & Millau

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ GAULT & MILLAU

πειτα από έναν χρόνο ανώνυμων αξιολογήσεων σε Αττική και Κρήτη από εκπαιδευμένους επιθεωρητές, ο διεθνούς κύρους γαστρονομικός οδηγός Gault & Millau δημοσίευσε -στην ιστοσελίδα του και εν μέσω πανδημίας- τις πρώτες αξιολογήσεις για τα ελληνικά εστιατόρια, συμπεριλαμβάνοντας στην παρθενική του έκδοση 58 POP (γαστρονομικά spots που προτείνoνται χωρίς αξιολόγηση) και 223 επιχειρήσεις εστίασης.

Οι διακρίσεις είναι ο καρπός της ποιοτικής και δημιουργικής εργασίας ενώ χώρου που δοκιμάζεται και πλήττεται όσο λίγοι το τελευταίο διάστημα, με απώτερο σκοπό να προσφέρουν ηθική ικανοποίηση αλλά και δύναμη σε εστιάτορες, σεφ και προσωπικό.

Η αξιολόγηση του Gault & Millau γίνεται μέσω επιθεωρητών, που ανώνυμα επισκέπτονται εστιατόρια και εν συνεχεία βαθμολογούν τόσο το φαγητό όσο και το σύνολο των υπηρεσιών σε αυτά, με βάση ενός διεθνούς και δοκιμασμένου αλγορίθμου. Σε κάθε επίπεδο αξιολόγησης από τα πέντε συνολικά αντιστοιχεί ένας αριθμός σκούφων (toques) και για να μπορέσει μία επιχείρηση να μπει στη λίστα θα πρέπει να συγκεντρώνει ελάχιστη βαθμολογία 10/20. Η ιεράρχηση των αξιολογήσεων κυμαίνεται ως εξής: Από 11-12,5 αντιστοιχεί 1 σκούφος, από 13-14,5 2 σκούφοι, από 15-16,5 3 σκούφοι, από 17-18,5 4 σκούφοι και τέλος, από 19-20 5 σκούφοι.

Στη φετινή, πρώτη ελληνική έκδοση του Gault & Millau 121 εστιατόρια απέσπασαν έναν σκούφο, 22, 2, και 2 (Σπονδή και Botrini’s), 3.
Παράλληλα ο Gault & Millau εγκαινίασε και μία πλατφόρμα αλληλεγγύης όπου όλοι μπορούν να στηρίξουν τα αγαπημένα τους εστιατόρια. Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα εδώ.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;