ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γραβιέρα Ηπείρου Καράλης «με 4 πιπέρια»

Γραβιέρα Ηπείρου Καράλης «με 4 πιπέρια»

Ένα από τα πιο πρόσφατα προϊόντα της γνωστής γαλακτοβιομηχανίας της Άρτας Καράλης ΑΕ (Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου) είναι αυτή η πρόβεια «γραβιέρα με 4 πιπέρια», ένα τυρί με τη βουτυράτη νοστιμιά της καλής γραβιέρας και την αρωματική πικάντικη νότα που της δίνουν οι κόκκοι των πιπεριών. Στέκεται πολύ καλά σε ένα πλατό τυριών και συνοδεύει όμορφα τσίπουρο ή ούζο.

Η Καράλης Α.Ε. είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες γαλακτοκομικών της χώρας, με μεγάλες εξαγωγές ειδικά στην κεφαλογραβιέρα, αλλά στον πυρήνα της έχει διατηρήσει έναν οικογενειακό χαρακτήρα, ενώ τα προϊόντα της παρασκευάζονται με πρόβειο γάλα των γύρω περιοχών από αποκλειστικούς προμηθευτές, με τους οποίους έχει μακροχρόνια συνεργασία. Από το πρώτο τυροκομείο της οικογένειας το 1965 μέχρι το 1998, οπότε δημιουργήθηκαν οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στη Φιλοθέη της Άρτας, στην τρίτη γενιά σήμερα, η ποιότητα είναι το κύριο μέλημά της, ενώ παράλληλα ακολουθεί πρακτικές που σέβονται το περιβάλλον.

Μεταξύ των πολλών παραδοσιακών τυριών και μιας σειράς γαλακτοκομικών προϊόντων (γιαούρτι, γαλοτύρι, βούτυρο), ξεχωρίζει η φέτα Π.Ο.Π. και η ονομαστή κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π. (και τα δύο βραβεύτηκαν με 2* στα έγκυρα Superior Taste Awards 2021) που έχουν τεράστια ζήτηση σε χώρες του εξωτερικού. Η εταιρεία εξάγει το 50% της παραγωγής της.

Για πληροφορίες και σημεία πώλησης επισκεφθείτε το www.karalis.gr.

Επίσης...

10+1 νηστίσιμες συνταγές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Επιλέξαμε τις αγαπημένες μας παραδοσιακές (και μη) συνταγές για ορεκτικά, κυρίως και γλυκά

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

Περισσότερα από

Τυρινή, η εβδομάδα που γιορτάζει το τυρί!

H τρίτη εβδομάδα των Απόκρεω ονομάζεται Τυροφάγος ή Τυρινή ή Μακαρονού.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.