ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Plan(e)t ice cream: το πρώτο ελληνικό plant based παγωτό

Αν στο πακέτο «απόλαυση» μετράει για μας το κομμάτι plant based και planet friendly, βρήκαμε το παγωτό μας…

Plan(e)t ice cream: το πρώτο ελληνικό plant based παγωτό

Τα φυτικά παγωτά Plan(e)t, είναι από τα καλά νέα του καλοκαιριού, που δεν αφορούν μόνο τους vegans. Δημιούργημα του Γρηγόρη Μπογράκου της Planet Foods μετά από μήνες δοκιμών με εξπέρ του είδους, τα καινοτόμα παγωτά είναι 100% plant based, καθώς βασίζονται σε ένα ρόφημα από νιφάδες ελληνικής βρώμης και φυσικά δεν περιέχουν κανένα ζωικό προϊόν ή λακτόζη και είναι GMO free. Κυκλοφορούν προς το παρόν σε δύο βασικές γεύσεις με κρεμώδη υφή: βανίλια με φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης και σοκολάτα, με κακάο και σοκολάτα υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο.

Η φιλοσοφία των προϊόντων είναι γνωστή, αυτή που αφορά το μέλλον μας: αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα, λιγότερη σπατάλη νερού, βιωσιμότητα του πλανήτη. Με τα δικά τους λόγια, «για την παραγωγή του Plan(e)t μειώνεται κατά 92% η σπατάλη νερού, επειδή χρησιμοποιούμε ρόφημα βρώμης από ελληνικές νιφάδες βρώμης, ενώ την ίδια στιγμή για την παραγωγή ενός λίτρου γάλακτος χρειάζονται 628 λίτρα νερό…».

Plan(e)t ice cream: το πρώτο ελληνικό plant based παγωτό

Από το οικολογικό σύνολο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η απολύτως planet friendly συσκευασία: χάρτινο κύπελο, με επίστρωση από ζαχαροκάλαμο. Στον λίγο καιρό που κυκλοφορούν, τα Plan(e)t ice cream έχουν κατακτήσει σοβαρό κομμάτι του κοινού και τα βρίσκουμε σε κοντινά μας σημεία πώλησης, μεταξύ των οποίων τα s/m Θανόπουλος και Σκλαβενίτης, ΟΚ! Markets, στο Βιολογικό Χωριό και πολλά ακόμα, που θα αναζητήσετε στο Planet Foods.

Επίσης...

10+1 νηστίσιμες συνταγές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Επιλέξαμε τις αγαπημένες μας παραδοσιακές (και μη) συνταγές για ορεκτικά, κυρίως και γλυκά

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

Περισσότερα από

Τυρινή, η εβδομάδα που γιορτάζει το τυρί!

H τρίτη εβδομάδα των Απόκρεω ονομάζεται Τυροφάγος ή Τυρινή ή Μακαρονού.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Η Καθαρά Δευτέρα και τα φαγητά της

Συυνταγές που προτείνουμε στο πνεύμα της Καθαράς Δευτέρας, «ένα κι ένα» για ουζάκι και τσίπουρο!

Θρακιώτικες γαρδούμπες

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο της Στέλλας Σπανού «Θρακιώτικη κουζίνα» το μάτι μας έπεσε στις "θρακιώτικες γαρδούμπες", ως μια καλή πρόταση για ορεκτικό στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης και όλης της Aποκριάς.