Follow us

Τα καλά ελαιόλαδα βραβεύονται

Το ελληνικό εξ. παρθένο ελαιόλαδο διακρίνεται όλο και περισσότερο σε διεθνείς διαγωνισμούς, γεγονός ενδεικτικό της γενικότερης ανόδου της ποιότητας…

Τα καλά ελαιόλαδα βραβεύονται

Τα ελαιόλαδα της E-LA-WON μας είναι γνωστά, τα έχουμε παρουσιάσει επανειλημμένα και εκτιμάμε τη δουλειά του Γιάννη Καμπούρη, που δεν εφησυχάζει στα δεδομένα αλλά δημιουργεί συνέχεια. Οι διακρίσεις τους σε διαγωνισμούς δεν μας εκπλήσσουν, καθώς γνωρίζουμε τη γεύση και την ποιότητά τους. Αξίζει να κάνουμε μια αναφορά σε δύο πρόσφατα σημαντικά βραβεία για δυο εξ. παρθένα ελαιόλαδα που δοκιμάσαμε και μας ικανοποίησαν ιδιαίτερα.

Τα καλά ελαιόλαδα βραβεύονται

Το Organic E-LA-WON τιμήθηκε με χρυσό βραβείο στον (εξειδικευμένο στα βιολογικά ελαιόλαδα) 23ο διαγωνισμό International Prize BIOL 2018, που διεξάγεται στην Ιταλία, ανάμεσα σε περισσότερα από 500 ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο. Ήδη, μάλιστα, έχει ενσωματωθεί στον “Οδηγό των καλύτερων βιολογικών ελαιολάδων του κόσμου”, όπως μας πληροφόρησαν. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο από την Κορωναίικη ποικιλία, από την Πελοπόννησο.

Στον Athena International Oil Competition (ATHIOOC), όπου διαγωνίζονται εξ. παρθένα ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο και διεξάγεται στην Ελλάδα (φέτος έγινε στους Δελφούς), διακρίθηκε με ασημένιο μετάλλιο το Green Fresh Αγουρόλαδο E-LA-WON μεταξύ 359 δειγμάτων από 11 χώρες. Πρόκειται για ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής από την ποικιλία Αθηνολιά και έχει βραβευτεί πολλές φορές.

Και τα δυο βραβεία τιμούν την ποιοτική δουλειά του Γιάννη Καμπούρη.

(http://www.olivelawon.com)

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;