Follow us

Μονοποικιλιακά μέλια από την E-LA-WON

4 πολύτιμα μέλια με αυξημένη αντοξειδωτική δράση και ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά αποτελούν τη συλλογή που προστέθηκε στα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα E-LA-WON…

Μονοποικιλιακά μέλια από την E-LA-WON

Ο Ιωάννης Καμπούρης, Ίμβριος την καταγωγή, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και αυτό αντανακλάται στην ποιότητα, αλλά και στον τρόπο προβολής των προϊόντων του που έχει πάντα μια σύνδεση με τη γνησιότητα και τις αρχαίες αξίες. Αφού, λοιπόν, μας γνώρισε το εξαιρετικό του παρθένο ελαιόλαδο E-LA-WON, πέρασε στο δεύτερο εμβληματικό προϊόν του τόπου μας, το μέλι. Στον ίδιο αρέσει να συνδέει αυτά τα δυο, αναφέροντας μια ρήση του Δημόκριτου (για να μην ξεχνάμε και την ιδιότητά του ως φιλόλογου): "ει τα μεν έξωθεν ελαίω του σώματος, τα δε ένδοθεν μέλιτι χρίσοιντο"…

Μονοποικιλιακά μέλια από την E-LA-WON

Διάλεξε να ασχοληθεί με μέλια μονοποικιλιακά, με βάση μια αντίστοιχη έρευνα του Α.Π.Θ., όπου διαπιστώθηκε η αυξημένη αντιοξειδωτική δράση τους και η αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών και τον εκφυλισμό των κυττάρων. Προέλευση όλων, η Πελοπόννησος, πατρίδα και του ελαιολάδου του.

Μέλι θυμαρίσιο. Με χρώμα κεχριμπαρένιο, σύνθετα αρώματα θυμαριού και άλλων βοτάνων και αυξημένο αριθμό γυρεοκόκκων. Γεύση ευχάριστη και λεπτή. Από τους θυμαρότοπους του Ταΰγετου και της Μάνης, περιέχει, εκτός από θυμάρι και θρούμπι, φλισκούνι (άγρια μέντα), αλογοθύμαρο, ρίγανη.

Μέλι καστανιάς. Με προέλευση από τον Πάρνωνα (περιοχή Κοσμά), αυτό είναι ένα μέλι με χαρακτηριστικές υπόπικρες νότες, που εντοπίζονται κυρίως στην επίγευση, μια γεύση πολύ ενδιαφέρουσα. Εκτός από τις αυξημένες θεραπευτικές του ιδιότητες, κάνει προχωρημένους συνδυασμούς με τυριά, μπορεί να μπει σε σάλτσες κρεατικών και αλλαντικών ή να δώσει άλλη γευστική διάσταση σε τσάτνεϊ ή μαρμελάδες. Η συγκεκριμένη εκδοχή μας άρεσε. Στη μεγάλη έκθεση SIAL στο Παρίσι, Γάλλοι chefs που συμμετείχαν το δοκίμασαν πλάι σε κρέατα ψητά και καπνιστά, σε τυριά και σαν βάση για γλυκίσματα, με πολύ καλές κριτικές.

Μέλι ελάτου. Από τα έλατα του Πάρνωνα, είναι ενα μέλι με ευχάριστη γεύση και ισορροπημένη γλυκύτητα, που έχει φανατικούς οπαδούς. Το μέλι ελάτου είναι γνωστό για την αυξημένη αντιοξειδωτική του δράση.

Μέλι ανθέων πορτοκαλιάς. Ένα μέλι με λαμπερό κιτρινο-πορτοκαλί χρώμα, με αρώματα ανθώδη και κηρύθρας, αρκετά γλυκό και με πολλά θρεπτικά στοιχεία (το συστήνουν ιδιαίτερα για παιδιά). Βγαίνει στο Αστέρι, κοντά στη Σκάλα Λακωνίας).

Τα μέλια έκαναν πρεμιέρα στη μεγάλη εμπορική έκθεση SIAL στο Παρίσι τον περασμένο μήνα και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Εμείς, τα δοκιμάσαμε αμέσως μετά, στην εβδομάδα Hall of Taste, που συγκέντρωσε ενδιαφέρουσες ελληνικές γεύσεις στο Golden Hall. Συμφωνήσαμε ότι πρόκειται για προϊόντα ξεχωριστής ποιότητας και γεύσης.

Θα τα βρούμε σε πολλά καταστήματα, μεταξύ άλλων στα εξής: Nora's deli, Αναγνωστοπούλου 11 τηλ. 210 3389349, Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1 τηλ. 210 3628738, κάβα OAK, λεωφ. Κηφισίας 282 τηλ. 210 6858078, Αλεξανδρής, Ηρώων Πολυτεχνείου 30 τηλ. 210 9918730, Αύρα, Ομήρου 38 Ν.Σμύρνη, τηλ. 210 9325853, Καρυοθραύστης λεωφ. Μεσογείων 6 τηλ. 213 0343805.

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;