Follow us

Υποδεχτείτε 50 νέα προϊόντα ελληνικών μανιταριών

Με στόχο την προβολή των ελληνικών μανιταριών, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα, δημιούργησαν μια σειρά προϊόντων μανιταριών και τρούφας, τα οποία διαθέτουν πλέον σε επιλεγμένα καταστήματα, ενώ προετοιμάζεται και η έξοδός τους στην ευρωπαϊκή αγορά…

Υποδεχτείτε 50 νέα προϊόντα ελληνικών μανιταριών

Τα μανιτάρια συναντώνται σε τεράστια ποικιλία στην ελληνική φύση, έχουν υψηλή διατροφική αξία, ξεχωριστή γεύση και εκτιμώνται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Το γεγονός αυτό εκτίμησαν οι πιο πάνω φορείς, και ετοίμασαν με μεγάλη φροντίδα πενήντα προϊόντα με βάση μανιτάρια πολλών ποικιλιών, που διαθέτουν τώρα στην αγορά.
Από αυτά, τα δέκα περίπου αφορούν προϊόντα τρούφας, (όπως μαύρη τρούφα σε φέτες, ελαιόλαδο με άρωμα λευκής και μαύρης τρούφας, ανθός αλατιού με τρούφα κ.α.). Από τα άλλα, τα τριάντα περίπου αποτελούν προϊόντα άγριων μανιταριών (Βωλίτης, Μορχέλα, Κανθαρίσκος, Αμανίτης Καισαρικός κ.α), ενώ τα υπόλοιπα αναφέρονται σε μανιτάρια καλλιέργειας (Πλευρώτους, Αγαρικό, κ.α).

Υποδεχτείτε 50 νέα προϊόντα ελληνικών μανιταριών

Έμπειροι μανιταροσυλλέκτες, επιλέγουν μανιτάρια υψηλής ποιότητας, κυρίως από την περιοχή της Πίνδου, που εξάλλου, φημίζεται για τα γευστικά της μανιτάρια. Η συλλογή, η επεξεργασία και η τυποποίησή τους, υπακούει στους πλέον σύγχρονους κανόνες ενώ και το Μουσείο διαθέτει ISO22000.

Όπως είναι γνωστό, τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, ενώ αντίθετα είναι φτωχά σε υδατάνθρακες, λίπη και θερμίδες. Όταν αποξηραίνονται, διατηρούν τη γεύση τους συμπυκνωμένη, γίνονται ακόμα νοστιμότερα και πιο αρωματικά από τα φρέσκα. Το σύνολο των προϊόντων του Μουσείου βασίζεται σε ελληνικά μανιτάρα, τα οποία θεωρούνται, αποδεδειγμένα, κορυφαίας ποιότητας. Παρά το γεγονός, ότι το Mουσείο Μανιταριών μετράει μόνο μερικούς μήνες ζωής, το έχουν ήδη επισκεφθεί χιλιάδες ατόμων, καθώς έγινε γρήγορα γνωστό για τα εξαιρετικά του εκθέματα, την πρωτοτυπία στην παρουσίαση αλλά και ποικίλες πρωτοβουλίες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.meteoramuseum.gr

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;