Follow us

Oak: ο ναός του αλκοόλ στο Χαλάνδρι

Ανοιξε αθόρυβα στα μέσα του καλοκαιριού και κατάφερε σε δυο μήνες να αποκτήσει το εντυπωσιακό κοινό του grand opening του Σεπτεμβρίου. Η Oak είναι "υπερπαραγωγή" σαν χώρος αλλά και σαν περιεχόμενο.

Oak: ο ναός του αλκοόλ στο Χαλάνδρι

Ντιζαϊνάτη, ντυμένη με σκούρους τόνους, ζεσταίνεται με αρκετό ξύλο και ατμοσφαιρικό φωτισμό, αλλά κυρίως με το περιεχόμενο των ραφιών της που φτάνουν μέχρι το ψηλό ταβάνι. Ο,τι πρέπει να διαθέτει ένας χώρος liqueur and tobacco store έχει προβλεφθεί με λεπτομέρεια. Επιλέγεις τα κρασιά σου σε ένα γυάλινο "δωμάτιο μέσα στο δωμάτιο" με συνθήκες συντηρητή. Το ίδιο συμβαίνει και με τον walk-in humidor πούρων παραδίπλα (πάνω από 70 ετικέτες κουβανέζικων πούρων). Από τον ισόγειο χώρο έχεις θέα στη μεγάλη αίθουσα γευσιγνωσιών του ορόφου, που θα διοργανώνονται τακτικά. Οι ετικέτες των κρασιών αυξάνονται μέρα με την ημέρα, με προσπάθεια να προστεθούν στις γνωστές ελληνικές και αρκετοί μικροί παραγωγοί. Περίπου 100 αφορούν κρασιά εισαγωγής, με αποκλειστική εισαγωγή της cantine Buglioni από τη Verona. Η συλλογή των ζύθων είναι εντυπωσιακή σε ελληνικές και ξένες ετικέτες (sapporo asahi, anchor steem/porter S. Francisco, Samuel Adams No 1 Mass. -σταχυολογούμε τυχαία). Η μεγάλη συλλογή whisky είναι κατανεμημένη ανά χώρα, με την κάθε ετικέτα να συμμετέχει με όλες τις εκδόσεις της και ορισμένες φιάλες μοναδικές. Ολα τα αλκοόλ αντιπροσωπεύονται με πληρότητα, ενώ οι premium φιάλες εντυπωσιάζουν. Αλλά και ό,τι χρειάζεται ένας επαγγελματίας ή ερασιτέχνης mixologist βρίσκεται εδώ σε μεγάλη ποικιλία: σιρόπια, λικέρ, bitters, χυμοί Pago. Η γωνιά deli είναι περιορισμένη αλλά επαρκής, με εύστοχες επιλογές και σου δίνει τη δυνατότητα να συμπληρώσεις με στυλ ένα δώρο ή να ετοιμάσεις στα γρήγορα ένα πλήρες δείπνο στο σπίτι: και ριζότο θα βρεις και ιταλικά ζυμαρικά Rustichela d' Abruzzo και σολομό balik και αβγοτάραχο και σαλιγκάρια Κρήτης σε άλμη, προϊόντα τρούφας, εκλεκτά αλλαντικά, μουστάρδες Clovis, premium ελληνικά ελαιόλαδα, τσάγια Kushmi, σοκολάτες Valrhona. Η Oak διαθέτει και τα απαραίτητα αξεσουάρ για δώρα ή για το σπίτι: από ποτήρια και καράφες κρασιού μέχρι humidors, τασάκια και αξεσουάρ πούρων, ποικιλία κεριών. Αναλαμβάνουν delivery σε όλη την Αττική αλλά και events supply.

Οak Cava Λ.Κηφισίας 282 και Υδρας, Χαλάνδρι τηλ. 210 6858078

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;