Follow us

Καραμανλίδικη και καυτερή

Σάλτσα-άλειμμα με βάση την ψητή πιπεριά Φλωρίνης στην οποία συμμετέχει ψητή μελιτζάνα, πράσινη καυτερή πιπεριά, ντομάτα και μυρωδικά.

Καραμανλίδικη και καυτερή

Πολύ καλή αίσθηση ψητής γλυκειάς πιπεριάς, με τη μελιτζάνα να ξεχωρίζει καθαρά, το σκόρδο να δίνει πικάντικο τόνο και την κάψα από την καυτερή πιπεριά αρκετά έντονη, χωρίς να γίνεται ενοχλητική. Η συνταγή πετυχημένη, το αποτέλεσμα πολύ νόστιμο και "φρέσκο" -θα ενθουσιάσει και όσους αγαπούν τα καυτερά. Το συνδυάζεις με αφράτα παξιμαδάκια, με φρυγανισμένες φετούλες, με φέτα ή ανθότυρο, το σερβίρεις πλάι σε κρέατα της σχάρας. Από τις πιο ενδιαφέρουσες έτοιμες σάλτσες-αλείμματα που δοκιμάσαμε τελευταία. Είναι η "Καραμανλίδικη σάλτσα Καππαδοκίας", ανήκει στη σειρά "Ιγδιες σαλάτες" (εκείνες που παλιότερα τις χτυπούσαν στο γουδί) και παρασκευάζεται στα εργαστήρια σαλατών της αλλαντοποιίας Sary, στην Προσοτσάνη της Δράμας, "με την επιμέλεια του Παρασκευά Σαρήμπογια" όπως μας πληροφορεί η κομψή συσκευασία. Η οικογένεια Σαρήμπογια παρασκευάζει τα παραδοσιακά αλλαντικά και το καινούργιο προϊόν, τις σαλάτες της, με βάση τις συνταγές που έφερε από την Καππαδοκία όταν ήρθε, τη δεκαετία του '30.
Θα την βρείτε στον Αλεξανδρή, Ηρώων Πολυτεχνείου 30 Ηλιούπολη τηλ. 210 9918730, στα Παραδοσιακά Προϊόντα Μοιρόπουλου, Εμμ. Μπενάκη 33 και Γραβιάς 2 τηλ. 210 3818846, στης Μαρίας Δημάκη, Βυζαντίου 23 Ν.Σμύρνη τηλ. 210 9370068, στο παντοπωλείο "Οι Συμπέθεροι" Στουρνάρα 14 Εξάρχεια τηλ.210 3836661, στου Γκάρο Παρσεχιάν, Κονδύλη 10 Γλυφάδα, τηλ. 210 8945573.
Αλλαντοποιία Sary, Προσοτσάνη Δράμας τηλ. 25220 21031 www.sary.gr

Επίσης...

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Με έμφαση στην ξεχωριστή γεύση και παρουσία, το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής, συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.

Περισσότερα από

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;