Follow us

Μανταρινάκι Γλυκό

Η συνταγή για γλυκό μανταρινάκι.

ΜΑΝΤΑΡΙΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ

Υλικά

1 κιλό µανταρινάκια κληµεντίνες µικρά

1 κιλό ζάχαρη

1 βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Πλένουµε τα µανταρίνια, και µε ένα µυτερό µαχαιράκι κόβουµε µια µικρή τρυπούλα γύρω γύρω από εκεί που ήταν το κοτσάνι.

Κόβουµε το ίδιο και απέναντι, και αφαιρούµε αν υπάρχουν τις κεντρικές ίνες.

Τα ρίχνουµε σε νερό που βράζει, τα βράζουµε για 10-15 λεπτά ίσα ίσα να µαλακώσουν, δεν πρέπει να παραβράσουν, και πετάµε το νερό.

Τα βάζουµε σε κρύο νερό και τ’ αφήνουµε όλη νύχτα. Την άλλη µέρα τα σουρώνουµε.

Βάζουµε τη ζάχαρη µε 1,5 ποτήρι νερό να βράσει για 5 λεπτά, ρίχνουµε τα µανταρινάκια, χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε να σιγοβράσουν µέχρι να δέσει το σιρόπι.

Κατεβάζουµε από τη φωτιά και τα αφήνουµε πάλι όλη νύχτα.

Αυτά βγάζουν υγρά, και την άλλη µέρα ξαναβράζουµε για να ξαναδέσει το σιρόπι.

Τελευταία ρίχνουµε αν θέλουµε τη βανίλια, αλλά µυρίζει υπέροχα και χωρίς.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.