Follow us

Το Ομορφότερο Ζελέ

Η φράουλα αγαπά το ζελέ. Όπως και να το φτιάξεις, σκέτο, με κάποιο αλκοόλ ή με γιαούρτι, είναι το νοστιμότερο και το ομορφότερο.

ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΖΕΛΕ

Υλικά

500 γρ. φράουλες

1 κ.σ. ζάχαρη

2 ζελέ φράουλα

μερικά φυλλαράκια ψιλοκομμένο δυόσμο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις φράουλες σε όχι πολύ λεπτές ροδέλες.

Το μυστικό είναι να μη διαλυθούν και να "κρατήσουν" ατόφιες.

Τις βάζουμε σε μπολ, τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει.

Ετοιμάζουμε το ζελέ όπως γράφει η συσκευασία.

Πρώτα δηλαδή το διαλύουμε σε κρύο νερό, μετά σε ζεστό και αφήνουμε το υγρό να κρυώσει.

Καλύπτουμε με μεμβράνη κουζίνας (έτσι, θα ξεφορμαριστεί πολύ εύκολα) ένα στρογγυλό μπολ.

Αδειάζουμε στο μπολ το κρύο ζελέ και προσθέτουμε τις φράουλες και τον δυόσμο.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη κουζίνας και αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί (καλύτερα να το κάνουμε από την προηγούμενη, για να του δώσουμε τον χρόνο να πήξει σωστά).

Ξεφορμάρουμε σε στρογγυλή πιατέλα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.