Follow us

Εύκολη Μηλόπιτα Σιροπιαστή

Η συνταγή για μία εύκολη σιροπιαστή μηλόπιτα.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

2 µήλα κοµµένα ροδέλες

1/3 βιτάµ

1/2 µπέικιν πάουντερ

1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη

1/2 ποτήρι ζάχαρη

3 αυγά

1/2 ποτήρι+ λίγο αλεύρι

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα ταψάκι 25 εκ. διαµέτρου πάνω στο µάτι της κουζίνας και ρίχνουµε το βιτάµ.

Μόλις λιώσει ρίχνουµε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα και το κατεβάζουµε από τη φωτιά.

Προσθέτουµε κατόπιν και τα µήλα. Χτυπάµε στο µίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το µπέικιν και το αλεύρι.

Στη συνέχεια ρίχνουµε το µίγµα πάνω από τα µήλα. Ψήνουµε στους 180 βαθµούς, περίπου 30’.

Όταν ψηθεί την αναποδογυρίζουµε σε µία πιατέλα προσεκτικά.

Το βιτάµ και η ζάχαρη που βάλαµε στον πάτο του ταψιού τώρα λειτουργεί ως σιρόπι. Χρόνος παρασκευής 10’.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.