Follow us

Βανίλια με Αχλάδια Ποσέ

Τα αχλάδια ποσέ ταιριάζουν υπέροχα με μια ωραία σπιτική κρέμα βανίλια.

ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΠΟΣΕ

Υλικά

4 κρόκους αβγών

1 κ.σ. κορν φλάουρ

80 γρ. ζάχαρη

400 ml κρέμα γάλακτος

2 βανίλιες

Για τα αχλάδια

4 μικρά αχλάδια

½ φλιτζ. γλυκό κρασί (σαμιώτικο, λημνιό ή μαυροδάφνη)

3 κ.σ. ζάχαρη

1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αχλάδια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε στα 4. Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με το κρασί, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Σε μέτρια φωτιά, τα αφήνουμε να μαλακώσουν για ½ ώρα περίπου, μέχρι να γίνει αραιό σιρόπι το ζουμάκι τους.

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες.

Με το μίξερ, χτυπάμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1-2 κ.σ. νερό.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το μίγμα στην κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει.

Μοιράζουμε την κρέμα σε ποτήρια και από πάνω βάζουμε τα αχλάδια με το σιρόπι τους.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.