Follow us

Ζεστό Σουφλέ με Φρούτα

Ένα ανάλαφρο, σαν σύννεφο, καταπληκτικό σουφλέ, που φτιάχνεται με φράουλες, μίγμα από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ροδάκινο ή βερίκοκο, αλλά και με πολλά ακόμα φρούτα.

ΖΕΣΤΟ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά

130 γρ. πολτό φρούτων

120 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κρόκους αβγών

1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή λεμόνι

6 ασπράδια αβγών

βούτυρο για τη φόρμα

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά τον πολτό φρούτων, τα ¾ από τη ζάχαρη άχνη, τους κρόκους και το λικέρ.

Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη άχνη σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και με απαλές κινήσεις την ενσωματώνουμε με σπάτουλα στο μίγμα των φρούτων.

Στρώνουμε με βρεγμένο χαρτί κουζίνας ένα μικρό σκεύος με ψηλά τοιχώματα. Αν δεν έχουμε, θα βάλουμε ένα μικρό μεταλλικό μπολ για σαλάτα.

Βουτυρώνουμε το εσωτερικό του και το πασπαλίζουμε με άχνη.

Μεταφέρουμε εδώ το μίγμα του σουφλέ και το ψήνουμε για 20'-25', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε αμέσως.

Αν έχουμε καλεσμένους, θα το βάλουμε να ψηθεί τη στιγμή που θα καθίσουμε στο τραπέζι, ώστε να το καταναλώσουμε ζεστό.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.