Follow us

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

6 κόκκινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

200 γρ. χαλβά με γεύση βανίλια ή με ξηρούς καρπούς

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

100 γρ. μαύρες σταφίδες

1 κοφτή κ.σ. κανέλα μαζί με λίγο τριμμένο γαρίφαλο

1 κ.σ. ζάχαρη

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

βούτυρο για την ταρτιέρα και το φύλλο

Εκτέλεση

Σε ένα φαρδύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να απορροφήσουν τα πολλά ζουμάκια τους.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τον χαλβά σπαμένο σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μίγμα να χλιάνει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και τη στρώνουμε με το ένα φύλλο σφολιάτας. Με πιρούνι τρυπάμε τον πάτο παντού.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

Το τρυπάμε σε δυο τρία σημεία. Ενώνουμε τα φύλλα στις άκρες και κόβουμε τα περισσεύματα (δεν θέλουμε παχύ κόθρο).

Βουτυρώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε για ½ ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.