ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Τάρτα Τατέν

Ή αλλιώς η βασίλισσα της μηλόπιτας.

ΤΑΡΤΑ ΤΑΤΕΝ

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

6 μεγάλα μήλα καθαρισμένα και κομμένα το καθένα στα τέσσερα

200 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια

2 κ.σ. νερό

60 γρ. βούτυρο αγελάδος σε κυβάκια

βούτυρο αγελάδος για το φύλλο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μεγάλο, οπωσδήποτε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό.

Σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατέψουμε, αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει και να γίνει σιρόπι.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα μήλα.

Ανακατεύουμε συχνά για 12' περίπου, μέχρι το σιρόπι να πάρει το χρώμα της καραμέλας.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, απλώνουμε ομοιόμορφα τα μήλα στον πάτο του τηγανιού και σκεπάζουμε με το φύλλο σφολιάτας.

Κάνουμε μια δυο τρύπες με μαχαίρι.

Πιέζουμε προς τον πάτο το φύλλο που περισσεύει, βουτυρώνουμε την επιφάνεια και βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει ωραία η σφολιάτα και να φουσκώσει, γύρω στα 20'.

Μόλις βγει από τον φούρνο, την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και την τρώμε καυτή!

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.