ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Νηστίσιμη Μηλόπιτα

Η συνταγή για μία υπέροχη νηστίσιμη μηλόπιτα.

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

6 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

1 φλιτζ. καρύδια χοντροκομμένα

1 φλιτζ. σπορέλαιο

1 φλιτζ. ζάχαρη

χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κοφτή κ.σ. μπέικιν

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κοφτή κ.σ. κανέλα

½ κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο

1 κ.γλ. κόλιανδρο σκόνη

2 βανίλιες

1 κ.γλ. μπαχάρι τριμμένο

λίγο λάδι για τη φόρμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη το σπορέλαιο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρίφαλο, το κόλιανδρο, τις βανίλιες και το μπαχάρι.

Προσθέτουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι και το ενώνουμε σε ομοιογενές μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά (είναι σημαντικό να κοσκινίσουμε το αλεύρι, για να βγει πιο αφράτο το γλυκό).

Ρίχνουμε τα μήλα και τα καρύδια και με κουτάλι τα ενώνουμε με το μίγμα.

Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε το μίγμα εδώ.

Ψήνουμε για 50'-60'.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.