Follow us

Η Μηλόπιτα της Γιαγιάς

Η συνταγή για μία απολαυστική μηλόπιτα.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Υλικά

4-5 κόκκινα μήλα

200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα

½ κούπα καρυδόψιχα χοντροκομμένη

1 σφηνάκι κονιάκ

Για τον χυλό

4 αβγά

¾ φλιτζ. χυμό πορτοκάλι

1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 βανίλιες

1 φλιτζ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μέτριες ροδέλες, χωρίς τα κουκούτσια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα για κέικ απλώνουμε ομοιόμορφα το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα (το μυστικό είναι να βγει λεπτή, σαν τάρτα, γι' αυτό χρησιμοποιούμε ένα "απλωτό" ταψάκι).

Στρώνουμε ομοιόμορφα τα μήλα, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε έναν λείο χυλό.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον χυμό πορτοκάλι.

Απλώνουμε το μίγμα επάνω στα μήλα.

Ψήνουμε για 30' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά ο χυλός.

Αφήνουμε για 10' τη μηλόπιτα να κρυώσει λίγο και την ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας σε πιατέλα, έτσι ώστε να έχουμε τα μήλα στην επιφάνεια.

Είναι νοστιμότερη ζεστή ή χλιαρή.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.