ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Μηλόπιτα της Γιαγιάς

Η συνταγή για μία απολαυστική μηλόπιτα.

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Υλικά

4-5 κόκκινα μήλα

200 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 κ.σ. κανέλα

½ κούπα καρυδόψιχα χοντροκομμένη

1 σφηνάκι κονιάκ

Για τον χυλό

4 αβγά

¾ φλιτζ. χυμό πορτοκάλι

1 γεμάτο κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

1½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 βανίλιες

1 φλιτζ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μέτριες ροδέλες, χωρίς τα κουκούτσια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε στρογγυλό ταψάκι ή φόρμα για κέικ απλώνουμε ομοιόμορφα το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα (το μυστικό είναι να βγει λεπτή, σαν τάρτα, γι' αυτό χρησιμοποιούμε ένα "απλωτό" ταψάκι).

Στρώνουμε ομοιόμορφα τα μήλα, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα τα αβγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να πάρουμε έναν λείο χυλό.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον χυμό πορτοκάλι.

Απλώνουμε το μίγμα επάνω στα μήλα.

Ψήνουμε για 30' περίπου ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά ο χυλός.

Αφήνουμε για 10' τη μηλόπιτα να κρυώσει λίγο και την ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας σε πιατέλα, έτσι ώστε να έχουμε τα μήλα στην επιφάνεια.

Είναι νοστιμότερη ζεστή ή χλιαρή.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με Καραμελωμένα Σύκα

Γίνεται γρήγορα και με ελάχιστα υλικά και η γεύση της δεν παίζεται.

Η πιο Φινετσάτη Μουσταλευριά

Αυτή η συνταγή κάνει την πιο τρεμουλιαστή μουσταλευριά, με υφή σαν ανάλαφρο ζελέ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.

Ζελέ Λεμόνι με Γάλα και Μπισκότα

Ένα πανεύκολο γλυκό, που δροσίζει με λεμονάτο άρωμα τον ουρανίσκο σου.

Σουφλέ Λεμόνι

Άλλο ένα κλασικό σουφλέ, που παλιότερα συνήθιζαν οι μαμάδες στα καλέσματα για τσάι ή καφέ.

Ζεστό Σουφλέ με Φρούτα

Ένα ανάλαφρο, σαν σύννεφο, καταπληκτικό σουφλέ, που φτιάχνεται με φράουλες, μίγμα από κατεψυγμένα φρούτα του δάσους, ροδάκινο ή βερίκοκο, αλλά και με πολλά ακόμα φρούτα.

Στρούντελ με Δαμάσκηνα

Ένα από τα γλυκά με ήπια γλύκα, ξινούτσικη γεύση του δαμάσκηνου και το άρωμα.

Cup Cakes Λεμόνι με Γλάσο

Όσα κέικ και να δοκιμάσεις, το φρέσκο άρωμα του λεμονιού θα μαγειρεύει πάντα το πιο αγαπημένο κέικ.

Αιθέρια Κρέμα με Σοκολάτα και Μπανάνα

Μια κρέμα λεπτεπίλεπτη σαν δαντέλα, ελαφριά και με βελούδινη υφή.

Σιροπιαστά Μηλοπιτάκια

Από τα νοστιμότερα μηλοπιτάκια, που γίνονται πανεύκολα και γρήγορα χάρη στην έτοιμη σφολιάτα.

Μηλόπιτα-Κέικ με Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Οι πιο αγαπημένες μηλόπιτες είναι οι εύκολες, αυτές που γίνονται με ένα ανακάτεμα. Σαν αυτή εδώ.

Μηλόπιτα με Χαλβά του Μπακάλη

Το πορτοκάλι και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά με τον χαλβά.