ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

ΑΦΡΑΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά

6 μήλα

250 γρ. βούτυρο

2 πακετάκια κρέμα τυριού (400 γρ.)

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ζάχαρη

3 αυγά

1/2 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές

1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές βούτυρο για το ταψί

1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

κανέλα για πασπάλισμα

σκούρα ζάχαρη

Εκτέλεση

Μια ώρα πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία βγάζουμε το βούτυρο και την κρέμα τυριού από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε και αφαιρούμε τους σπόρους.

Βάζουμε 2 μήλα στο μπλέντερ, τα πολτοποιούμε και τα άλλα 4 τα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κυβάκια σε ένα μπολ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου αφρατέψει το μίγμα και μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας διαρκώς ώστε να ενσωματωθούν.

Κατόπιν προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μήλα.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και τα κυβάκια του μήλου.

Ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα του βουτύρου και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μία σπάτουλα ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα αλειμμένη με μαργαρίνη και με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μίγμα και δημιουργούμε βουναλάκια πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.

Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με σκούρα ζάχαρη ή κανέλα και τα βάζουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Επίσης...

Πορτοκάλι Γλυκό

Πώς θα φτιάξετε γλυκό πορτοκάλι.

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Εύκολη Πορτοκαλόπιτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο εύκολη και νόστιμη πορτοκαλόπιτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.