ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

ΑΦΡΑΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά

6 μήλα

250 γρ. βούτυρο

2 πακετάκια κρέμα τυριού (400 γρ.)

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι ζάχαρη

3 αυγά

1/2 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές

1/2 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

2 κουταλιές βούτυρο για το ταψί

1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

κανέλα για πασπάλισμα

σκούρα ζάχαρη

Εκτέλεση

Μια ώρα πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία βγάζουμε το βούτυρο και την κρέμα τυριού από το ψυγείο για να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα μήλα, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε και αφαιρούμε τους σπόρους.

Βάζουμε 2 μήλα στο μπλέντερ, τα πολτοποιούμε και τα άλλα 4 τα κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κυβάκια σε ένα μπολ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου αφρατέψει το μίγμα και μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας διαρκώς ώστε να ενσωματωθούν.

Κατόπιν προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μήλα.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και τα κυβάκια του μήλου.

Ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού στο μίγμα του βουτύρου και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μία σπάτουλα ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα αλειμμένη με μαργαρίνη και με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μίγμα και δημιουργούμε βουναλάκια πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.

Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα πασπαλίζουμε με σκούρα ζάχαρη ή κανέλα και τα βάζουμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Επίσης...

Σορμπέ Πεπόνι με Τζίντζερ

To ώριμο καλοκαιρινό πεπόνι αποκτά την πιο εξωτική του εκδοχή με το πικάντικο και αρωματικό φρέσκο τζίντζερ.

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Περισσότερα από

Γλυκά

Pancakes Γεμιστά με Μπανάνα

Η κρυμμένη μπανάνα είναι μια έκπληξη γεμάτη άρωμα σε αυτά τα pancakes και η πραλίνα με το φιστίκι στο σερβίρισμα τα απογειώνει.

Γρανίτα Φράουλα

Η συνταγή για την απόλυτη γρανίτα φράουλα.

Τάρτα με Φράουλες και Ζελέ

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη τάρτα με φράουλες και ζελέ.

Πάβλοβα με Κρέμα Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πάβλοβα με κρέμα λεμονιού.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Γλυκάκι με Μήλα

Η συνταγή για γλυκάκι με μήλα.

Πορτοκάλι Γλυκό

Πώς θα φτιάξετε γλυκό πορτοκάλι.

Αμυγδαλωτό με Μαρμελάδα

Η συνταγή για αμυγδαλωτό με μαρμελάδα.

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.