Follow us

Γλυκάκι με Μήλα

Η συνταγή για γλυκάκι με μήλα.

ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΕ ΜΗΛΑ

Υλικά

6 φέτες λευκό ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα

1/2 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο

1 1/2 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 φλιτζ. ξανθές σταφίδες

3 κουτ. νερό

1/2 φλιτζ. ζάχαρη

1 κουτ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Παίρνουμε μια φόρμα για σαρλότ 1 1/2 κιλού.

Βουτάμε το ψωμί στο βούτυρο και το στρώνουμε στη φόρμα, κρατώντας μερικές φέτες που θα στρώσουμε στην επιφάνεια.

Βάζουμε τα μήλα, τις σταφίδες, το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα στη φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα.

Βουτάμε το υπόλοιπο ψωμί στο βούτυρο και το στρώνουμε στην επιφάνεια.

Το ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Σερβίρουμε ζεστό.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.