ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκάκι με Μήλα

Η συνταγή για γλυκάκι με μήλα.

ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΕ ΜΗΛΑ

Υλικά

6 φέτες λευκό ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα

1/2 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο

1 1/2 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

1/2 φλιτζ. ξανθές σταφίδες

3 κουτ. νερό

1/2 φλιτζ. ζάχαρη

1 κουτ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Παίρνουμε μια φόρμα για σαρλότ 1 1/2 κιλού.

Βουτάμε το ψωμί στο βούτυρο και το στρώνουμε στη φόρμα, κρατώντας μερικές φέτες που θα στρώσουμε στην επιφάνεια.

Βάζουμε τα μήλα, τις σταφίδες, το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα στη φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα.

Βουτάμε το υπόλοιπο ψωμί στο βούτυρο και το στρώνουμε στην επιφάνεια.

Το ψήνουμε για 50-60 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Σερβίρουμε ζεστό.

Επίσης...

Τρούφες με Μανταρίνια

Η συνταγή για τρούφες με μανταρίνια.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Τηγανίτες με Άρωμα Πορτοκαλιού

Πώς θα φτιάξετε τηγανίτες με άρωμα πορτοκαλιού.

Γλυκό με Δαμάσκηνα και Σοκολάτα

Η συνταγή για γλυκό με δαμάσκηνο και σοκολάτα.

Αφράτα Μηλοπιτάκια

Η συνταγή για αφράτα μηλοπιτάκια.

Κάστανα με Σοκολάτα

Η συνταγή για ένα γλυκό με κάστανα και σοκολάτα.

Κερασόπιτα με Τάρτα Αμυγδάλου

Η συνταγή για κερασόπιτα με τάρτα αμυγδάλου.

Κέικ Περγαμόντο-Πορτοκάλι

Η συνταγή για ένα νόστιμο κέικ περγαμόντο-πορτοκάλι.

Τάρτα Πορτοκάλι

Πανεύκολη, γρήγορη και αρωματική, τρώγεται όλες τις ώρες. Ταιριάζει με τον καφέ, αλλά και στο τέλος ενός δείπνου, ιδιαίτερα ύστερα από ψάρι.

Πουτίγκα με Μήλα και Σταφίδες

Μια εύκολη πουτίγκα, που γίνεται με ψωμί του τοστ και με μια γρήγορη γέμιση από κρέμα και μήλα.

Μηλο-Κουραμπιεδάκια

Η συνταγή για μηλο-κουραμπιεδάκια.

Τρούφες με Φοινίκια

Πώς θα φτιάξετε τρούφες με φοινίκια (χουρμάδες).