ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βασιλόπιτα Καρύδι-Αμύγδαλο

Πώς θα φτιάξετε βασιλόπιτα με καρύδι και αμύγδαλο.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΑΡΥΔΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Υλικά

250 γρ. μαργαρίνη

3 αυγά

2 κούπες ζάχαρη

1 κ.γ. μπέικιν

3-4 βανίλιες

4 κ.σ. καρυδόψυχα

4 κ.σ. αμυγδαλόψυχα

4 κ.σ. τριμμένη κουβερτούρα

4 κ.σ. σταφίδες ξανθές

4 κ.σ. ινδική καρύδα

1 κεσέ γιαούρτι (200 γρ)

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

1/2 κούπα χυμό και από τα δυο

500 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν.

Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι.

Δεν πολυχτυπάμε. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε.

Βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.