ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βασιλόπιτα με Άρωμα Τσουρέκι

Πώς θα φτιάξετε βασιλόπιτα με άρωμα τσουρέκι.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Υλικά

7 αυγά

250 γρ. βούτυρο

2 κούπες ζάχαρη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

500 γρ.αλεύρι φαρίνα

1 φακελάκι και 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

1 φακελάκι μαχλέπι

μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη

1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν τα υλικά και να ασπρίσει το βούτυρο.

Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα με προσοχή να μην κόψει το μείγμα μας.

Όταν ενσωματωθούν καλά, προσθέτουμε το γιαούρτι και αφού χτυπήσουμε για 1-2 λεπτά ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Κατόπιν το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά σιγά. Τα αμυγδαλάκια τα ρίχνουμε στο τέλος.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί μέτριο και ψήνουμε τη βασιλόπιτά μας στους 175 βαθμούς (αντιστάσεις) για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο).

Tip

Μπορείς να την σκεπάσεις με ένα πλούσιο στρώμα σοκολάτας ή πραλίνας.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.