ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελομακάρονα με Μπίρα

Η συνταγή για μελομακάρονα με μπίρα.

ΜΕΛΟΜΑΚΡΟΝΑ ΜΕ ΜΠΙΡΑ

Υλικά

2 φλιτζάνια τσαγιού αραβοσιτέλαιο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι τσαγιού μπύρα

1 κουταλάκι σόδα

4 κουταλιές κονιάκ

4 κουταλιές χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλα τριμμένα

1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ

1 κιλό αλεύρι περίπου

κανέλα

γαρίφαλα ολόκληρα

Σιρόπι:

1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι

1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζάνι τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τα τρία υλικά του και βράζοντάς το για 10 λεπτά.

Ξεκινάμε από αυτό για να μπορέσει να κρυώσει στο μεταξύ.

Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο για αρκετή ώρα. Αυτό το κάνουμε για να μη μυρίζει μετά.

Μετά βάζουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε πάλι καλά.

Ρίχνουμε τη σόδα στο πορτοκάλι και προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υγρά υλικά και μετά τα στερεά, αφού ανακατέψουμε το μπέϊκιν με το αλεύρι.

Πλάθουμε τα μελομακάρονα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 ή 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Στο ζεστό ταψί όπως θα το βγάλουμε από το φούρνο θα ρίξουμε το κρύο σιρόπι, αμέσως θα γυρίσουμε τα μελομακάρονα και από την ανάποδη και θα τα βγάλουμε σε πιατέλα όπου θα τα πασπαλίσουμε με κανέλα και αν θέλουμε θα τους καρφώσουμε ένα γαρίφαλο.

Επίσης...

Crème Brûlée

Η συνταγή για την απόλυτη κρεμ μπρουλέ.

Γαλακτομπούρεκο χωρίς Αυγά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γαλακτομπούρεκο χωρίς αυγά.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ραβανί

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ραβανί.

Πεντανόστιμα Τσουρέκια

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα τσουρέκια.

Χαλβάς Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο χαλβά φούρνου.

Kαλτσουνάκι Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε καλτσουνάκι σιροπιαστό.

Tρίγωνα Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξουμε τρίγωνα αμυγδάλου.

Φορμάκια

Πώς θα φτιάξετε φορμάκια.

Tουλουμπάκια

Πώς θα φτιάξετε τουλουμπάκια.

Λουκουμάδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες.

Γλυκά Πιτάκια με Κρέμα

Η συνταγή για γλυκά πιτάκια με κρέμα.

Γλυκό Κάστανο

Πώς θα φτιάξετε γλυκό κάστανο.