ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μήλο Κανταΐφι, Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε μήλο κανταΐφι, σιροπιαστό.

ΜΗΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ

Υλικά

450 γρ. φύλλο κανταΐφι

100 γρ. αμύγδαλα (χωρίς τη φλούδα)

80 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο

2 κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. ζάχαρη

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Για το σιρόπι:

500 γρ. ζάχαρη

400 γρ. νερό

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

2-3 μοσχοκάρφια

1 ξυλαράκι κανέλας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα αμύγδαλα σε ταψί με λαδόκολλα για 10 λεπτά.

Αφού κρυώσουν τα αλέθουμε.

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, τα μήλα μαζί με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε τα λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα.

Αφού δουλέψουμε λίγο το κανταΐφι, ξεχωρίζοντας τις ίνες του ώστε να αφρατέψει, κόβουμε τούφες και τις απλώνουμε σχηματίζοντας μακρόστενες λωρίδες.

Με πινέλο βουτυρώνουμε λίγο την άκρη κάθε λωρίδας, βάζουμε 1 κουταλάκι γεμάτο γέμιση και τυλίγουμε προσεχτικά σε ρολό.

Τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί και τα αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Λίγο πριν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι, το οποίο βάζουμε σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει.

Βγάζουμε το κανταΐφι από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.