ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Καραμελωμένα Φύλλα με Καρύδα

Η συνταγή για καραμελωμένα φύλλα με καρύδα.

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας

ζάχαρη

καρύδα τριμμένη

βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

Απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί 1 φύλλο, βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και καρύδα, άλλο φύλλο ξανά το ίδιο, μέχρι πάχος 5-6 φύλλων.

Το τελευταίο φύλλο μόνο το βουτυρώνουμε.

Κόβουμε οριζόντια και κάθετα σε μέγεθος περίπου μπισκότου τετράγωνου.

Τα υπόλοιπα φύλλα ξανά το ίδιο σε άλλο ταψί. Δεν είναι μπακλαβάς, πρέπει να είναι λεπτές οι στρώσεις.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω, 35-40 περίπου λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με λίγη καρύδα.

Επίσης...

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Περισσότερα από

Γλυκά

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.

Περγαµόντο Γλυκό του Κουταλιού

Η συνταγή για γλυκό του κουταλιού περγαμόντο.